Katër shqiptaro-hebrenj nderohen me titullin “Ambasador i Kombit”

Felicita Jakoel, Ana Çili, Iris Matathia dhe Arens Duka u vlerësuan nga Ministria shqiptare e Diasporës

Katër përfaqësues të komunitetit shqiptaro-hebre: Felicita Jakoel, Ana Çili, Iris Matathia dhe Arens Duka u vlerësuan nga Ministria shqiptare e Diasporës me titullin “Ambasador i Kombit” gjatë Samitit të Dytë të Diasporës, për kontributin e tyre në promovimin e Shqipërisë në Izrael dhe botën hebraike.

Certifikatën “Ambasador i Kombit” ua dorëzoi ministri i Diasporës, Pandeli Majko.

Felicita Jakoel është kryetarja e Shoqatës së Miqësisë Izrael Shqipëri.

Ana Çili është guidë e licencuar nga Ministria e Turizmit të Shqipërisë dhe shoqëron grupet e turistëve izraelitë.

Iris Matathia, nëna e së cilës është nga Berati, vajza e doktorit të njohur, Zino Matathia, punon në Zyrën e Statistikave të Izraelit.


Arens Duka është inxhinier punimësh civile, aktualisht në Empresas Bern Panama.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.