Startapet izraelite akumolojnë 1.55 mld dollarë në tremujorin e parë 2019

Në total u nënshkruan 128 marrëveshje, dy prej tyre me më shumë se 100 milionë dollarëStartapet izraelite akumuluan 1.55 miliardë dollarë në 128 marrëveshje në tremujorin e parë të vitit 2019, raporton IVC – ZAG S & W, me një rritje prej 28% në terma të kapitalit nga tremujori i parë 2018 dhe 15% në numrin e marrëveshjeve.u

Në tremujorin e parë të vitit 2019 kishte pesë marrëveshje shumë të mëdha financimi mbi 50 milionë dollarë, dy prej të cilave ishin më të mëdha se 100 milionë dollarë secila: Innoviz (132 milionë dollarë) dhe DriveNets (110 milionë dollarë).

Këto dy mega-marrëveshje kapën 16% të kapitalit të ngritur në tremujorin e parë të vitit 2019, shkruan portali ekonomik izraelit, Globes.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Kompozitori i famshëm izraelit, Boris Pigovat: “Lule Bore” e meriton të jetë himni i “IsraAlb”

Boris Pigovat është një nga emrat më të mëdhenj të muzikës izraelite dhe asaj botërore. Kënga e famshme shqiptare “Lule…

SPYZONE

Izraeli, 7.5 miliardë dollarë në 2018 nga eksportet ushtarake

Vëllimi i shitjeve të kompanive të mbrojtjes izraelite pasqyroi dhjetëra marrëveshje në mbarë botën.