Ushqimi “fluturues”, shpërndarja me dron së shpejti realitet me izraeliten Flytrex

Ky skenar mund të bëhet së shpejti një realitet për shkak të teknologjisë së përparuar të zhvilluar nga një kompani logjistike izraelite që kërkon të përdorë dronët për të shpërndarë porositë e ushqimeve dhe mallrave të shitjes me pakicë në oborrin e shtëpisë një gjë të vërtetë në vitet e ardhshme.


“Është një zog … Është një avion … Është një dron që po sjell picën time “katër djathërat”.

Kështu nis artikulli i publikuar në portalin izraelit, NoCamels.com.

Ky skenar mund të bëhet së shpejti një realitet për shkak të teknologjisë së përparuar të zhvilluar nga një kompani logjistike izraelite që kërkon të përdorë dronët për të shpërndarë porositë e ushqimeve dhe mallrave të shitjes me pakicë në oborrin e shtëpisë një gjë të vërtetë në vitet e ardhshme.

Flytrex, një shërbim i bazuar në kërkesa me seli në Tel Aviv, që synon të rrisë efikasitetin e furnizimeve ushqimore dhe të konsumatorëve – nuk ka rëndësi nëse është sushi, një telefon i ri ose një pako me gjashtë birra – thotë se mund t’i menaxhojë këto pika në më pak katër minuta e gjysmë në disa nga vendet më të largëta.

Kompania deri më tani ka punuar në sistemin e saj të shpërndarjes kryesisht në Islandë, nëpërmjet AHA, një nga kompanitë më të mëdha të e-commerce të vendit. Por ajo po kërkon të zgjerojë horizontet e saj.

Flytrex nisi operacionin e tij të parë të shpërndarjes me dronë në Reykjavik, Islandë, duke përdorur dronët DJI’s Matrice 600, për të ofruar ushqim nga depoja e AHA në një vend të caktuar.

Flytrex filloi të punojë me AHA të Islandës vitin e kaluar në kryeqytetin e Rejkjavikut, si pjesë e një faze të kufizuar të gjykimit. Projekti ishte i suksesshëm dhe efikas, vuri në dukje Bash, duke marrë vetëm katër minuta e gjysmë për një avion Flytrex për të udhëtuar dy milje nga magazina AHA në një vend të caktuar në të gjithë qytetin, i cili është i ndarë nga një lumë. Një shofer pastaj e plotëson dorëzimin. I gjithë procesi zgjat rreth 20 minuta.

Flytrex Mule, bazuar në dronin Matrice 600 Pro, i prodhuar nga DJI (Da-Jiang Innovations), mund të çojë pako deri në 3kg në distanca deri në 10 km (6.2 milje).

Në maj, Flytrex u përzgjodh për të marrë pjesë në një Program Pilotimi të Integrimit të Avionëve Pa Pilot të krijuar nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA) për të zgjeruar testimin e operacioneve komerciale të droni, krahas gjigantëve të teknologjisë si Google, Intel dhe Uber.

Vendet e përzgjedhura në të gjithë SHBA për kompanitë pjesëmarrëse përfshijnë Raleigh, Kaliforninë e Veriut; San Diego, Kaliforninë; Reno, Nevada; Durant, Oklahoma; Topeka, Kansas; dhe Memphis, Tennessee.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…