Trisol Medical zhvillon valvulën inovative të zemrës

Kompania izraelite e pajisjeve mjekësore ngriti 2.7 milionë dollarë nga investitorët amerikanë, izraelitë dhe kinezë


Trisol Medical, një kompani e portofolit të inkubatorit të Alon MedTech Ventures në Yokne’am, i cili po zhvillon një valvul inovative të zemrës të futur përmes kateterizimit, ka përfunduar një raund financimi prej 2.7 milionë dollarë nga investitorët amerikanë, izraelitë dhe kinezë.

Kompania kohët e fundit u diplomua nga inkubatori, i zotëruar dhe menaxhuar nga Dr. Shimon Eckhouse, një investitor aktiv në kompanitë e pajisjeve mjekësore.

Eckhouse krijoi kompaninë estetike mjekësore Syneron dhe e menaxhoi atë për shumicën e ekzistencës së saj si një kompani e pavarur, derisa iu shit Apax Partners për 400 milionë dollarë.

Ai ishte gjithashtu investitori i parë dhe kryesues aktiv në Ventor Medical Technologies. Ventor, i cili gjithashtu krijoi një valvul artificiale të futur nëpërmjet kateterizimit, u shit në Medtronic për 325 milionë dollarë. Tani Eckhouse shpreson të revolucionarizojë këtë fushë.

Ventor zhvilloi një zëvendësues për valvulën aortale të zemrës. Zemra e njeriut ka katër valvola. Valvula aortale është e para prej tyre që i nënshtrohen këtij revolucioni, në të cilin valvula mund të riparohet ose zëvendësohet përmes kateterizimit. Ashtu si kompania izraelite PVT, Ventor ishte një nga kompanitë e para në këtë revolucion.

Objektivi tjetër është valvula mitrale. Shumë kompani izraelite po punojnë gjithashtu për këtë problem, disa prej tyre të themeluara nga ish-punonjësit e Ventor dhe PVT.

Trisol u themelua nga Dr. Mordehay Vaturi, një kardiolog i lartë në Rabin Medical Center (Spitali Beilinson), në bashkëpunim me Clalit Health Services dhe Alon MedTech Ventures, me mbështetjen e Autoritetit të Inovacionit të Izraelit.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…