Google Suggest u zhvillua nga Yossi Matias, shkencëtari izraelit dhe zv.presidenti i Google

Yossi Matias ka udhëhequr zhvillimet në prodokte të tilla si, Google Trends, Google Insights for Search, Google Suggest, Google Visualization API, Ephemeral IDs për IoT dhe Google Duplex. Ai është shpikës i 45 patentave të ndryshme.


Gjiganti amerikan i internetit, Google, ka kërkuesin izraelit, Yossi Matias si zëvendëspresident të saj.

Matias, profesor i Departamentit të Shkencës dhe Informatikës në Universitetin e Tel Aviv, është drejtori i përgjithshëm i qendrës për Kërkim dhe Zhvillim të Google në Izrael.

Ai ka udhëhequr zhvillimet në produkte të tilla si, Google Trends, Google Insights for Search, Google Suggest, Google Visualization API, Ephemeral IDs për IoT dhe Google Duplex. Ai është shpikës i 45 patentave të ndryshme.

Prof.Matias u bashkua me Google 12 vjet më parë, për të inauguruar qendrën R & D në Tel Aviv, kur punojnë më shumë se 400 inxhinierë.

Nën drejtimin e tij qendra e kërkimeve në Izrael ka zhvilluar teknologji kyçe në fushat e kërkimit, analizës së të dhënave, Gmail, Youtube si dhe infrastrukturës së internetit.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…