Kompania izraelite synon të vendosë një çip brenda trurit, për të shëruar sëmundjet

Një startup izraelit i neuroteknologjisë, i quajtur BrainQ, është duke ndërmarrë një sipërmarrje jo të zakonshme.


Një startup izraelit i neuroteknologjisë, i quajtur BrainQ, është duke ndërmarrë një sipërmarrje jo të zakonshme.

Kompania synon të integrojë trurin njerëzor me teknologjinë, duke vendosur një çip brenda “sistemit mendor”, për të kontrolluar kështu sëmundjet e mundshme, të tilla si Alezheimer, dhe disa sëmundje specifike për fëmijët

BrainQ shpreson se me teknikat e saj të mund të arrijë përmirësimin e jetës së pacientëve që janë paralizuar dhe pacientë me lëndime të palcës së shtyllës kurrizore.

Kompania neuroteknolologjike ka ende shumë pengesa, për të qartësuar përpara se teknologjia të jetë e mundshme për përdorim mjekësor, pasi duhet të kalojë testet klinike në trurin njerëzor dhe të marrë aprovimin për përdorim tregtar në SHBA në vitin 2020.

Lexo më shumë

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…