UET-MITVIM, Memorandum Mirëkuptimi midis dy institucioneve të Shqipërisë dhe Izraelit

Sot, në Tiranë u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit midis MITVIM (Institutit Izraelit për Politikat e Jashtme Rajonale) dhe Universitetit Evropian të Tiranë (UET), me qëllim forcimin e lidhjeve midis të dy institucioneve, veçanërisht në çështjet që lidhen me zgjidhjen e konflikteve dhe paqen, marrëdhëniet me BE dhe zhvillimin në Mesdheut dhe Ballkanit.


Sot, në Tiranë u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit midis Institutit Izraelit për Politikat e Jashtme Rajonale – MITVIM  dhe Universitetit Evropian të Tiranës (UET), me qëllim forcimin e lidhjeve midis të dy institucioneve, veçanërisht në çështjet që lidhen me zgjidhjen e konflikteve dhe paqen, marrëdhëniet me BE dhe zhvillimin në Mesdheut dhe Ballkanit.

“Ky Memorandum Mirëkuptimi ishte një rezultat i frytshëm i një përpjekje dhe iniciativë të përbashkët të Ambasadës Shqiptare dhe Institutit MITVIM së bashku me kolegët e UET, duke pasur në mendje të kërkojnë mundësi për tu përfshirë në workshope, tryeza të rrumbullakëta dhe konferenca në tema me interes të ndërsjellë.

Ky Memorandum Mirëkuptimi shërben si dëshmi e bashkëpunimit në fushën akademike dhe kërkimore midis dy institucioneve prestigjioze si të Shqipërisë ashtu dhe Izraelit, dhe shënon një tjetër arritje për vendet tona”, thuhet në njoftimin e ambasadës shqiptare në Izrael.

Marrëveshja u nënshkrua nga Prof.Dr. Tonin Gjuraj, zv.rektor i Universitetit Evropian të Tiranës dhe Dr. Nimrod Goren, drejtori i Institutit Izraelit për Politikat e Jashtme Rajonale.

Prof.Dr. Gjuraj ka qenë ish-ambasador i Shqipërisë në Izrael.

Në 16 nëntor 2019, në Universitetin Europian te Tiranës u zhvillua leksioni i hapur “Njohja e heroizmit të Shpëtuesve të Holokaustit përmes programit “Shtëpitë e Jetës”, një projekt i “Fondacioni Ndërkombëtar Raoul Wallenberg” me Z. Daniel Rainer – Drejtues i Fondacionit Ndërkombëtar Raoul Wallengberg, Izrael. Të pranishëm, edhe ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Noah Gal Gendler, si dhe ish-ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Tonin Gjuraj.

Rama: Izraeli nuk ka ujë, por është vendi me sistemin më ekselent të furnizimit me ujë dhe të ujitjes në bujqësi

Kryeministri Edi Rama mori pjesë në konferencën për “Teknologjinë dhe Inovacionin në Bujqësi dhe Blegtori”

Izrael

Izraeli i shqetësuar për programin bërthamor iranian

Izraeli është i gatshëm të përdorë “të drejtën për vetëmbrojtje” për të parandaluar Iranin të zhvillojë armët bërthamore, tha kryeministri…

Shqipëri

Rama: Izraeli nuk ka ujë, por është vendi me sistemin më ekselent të furnizimit me ujë dhe të ujitjes në bujqësi

Kryeministri Edi Rama mori pjesë në konferencën për “Teknologjinë dhe Inovacionin në Bujqësi dhe Blegtori”

Kosove

Bashkëpunimi në fushën e Sigurisë dhe Mbrojtjes midis Kosovës dhe Izraelit, Demiri takon gjeneralmajorin Eiland

Ambasadorja e Kosovës në Izrael, Ines Demiri, zhvilloi një takim me Gjeneralmajorin (në pension) e Forcave të Mbrojtjes të Izraelit,…

OPED

Pesë mrekullitë e Izraelit

Izraeli nuk u mjaftua vetëm për mbijetesën. Ai synonte shumë më lart - të lulëzonte

Bota

Britania e Madhe e shpall Hamasin organizatë terroriste

Çdo anëtar i organizatës dhe ata që e mbështesin atë brenda Britanisë së Madhe, mund të dënohen me burgim deri…

Spyzone

Çfarë mund të mësojnë Izraeli dhe fuqitë e tjera ushtarake nga Lufta Rusi-Ukrainë

Fleksibiliteti, logjistika dhe përdorimi i armëve inovative janë çelësat e fitores.