Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë e Jeruzalemit përshëndet përpjekjet e Trump për paqe

Në përgjigje të prezantimit nga ana e presidentit amerikan Donald Trump, të plani të tij të shumëpritur të paqes të Martën (28/01/2020), Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë e Jeruzalemit e lavdëroi Presidentin Trump për përpjekjet e tij gjatë viteve të fundit për të krijuar një paqe të qëndrueshme midis Izraelit dhe Palestinezëve, duke paralajmëruar gjithashtu popullin e Izraelit kundër ndarjes së përhershme të Tokës që u ishte premtuar atyre.


ANKJ përshëndet përpjekjet e Trump për paqe, paralajmërime kundër ndarjes se tokës!

Në përgjigje të prezantimit nga ana e presidentit amerikan Donald Trump, të plani të tij të shumëpritur të paqes të Martën (28/01/2020), Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë e Jeruzalemit e lavdëroi Presidentin Trump për përpjekjet e tij gjatë viteve të fundit për të krijuar një paqe të qëndrueshme midis Izraelit dhe Palestinezëve, duke paralajmëruar gjithashtu popullin e Izraelit kundër ndarjes së përhershme të Tokës që u ishte premtuar atyre.
“Presidenti Trump ka qenë një mik i shkëlqyeshëm i Izraelit dhe tashmë ka ndryshuar në mënyrë dramatike dinamikën e procesit të paqes në Lindjen e Mesme  i cili deri tani ka qene i dështuar, me vendimet e tij historike për Jeruzalemin dhe Golanin,” tha Presidenti i ICEJ, Dr. Jürgen Bühler. “Plani i tij tani po përpiqet të gjejë një mënyrë  për një të ardhme më të ndritshme për të dy popujt në këtë tokë të diskutueshme e te ndare.”
ANKJ e duartrokiti planin e Trumpit për të rikthyer përfundimisht trendin e dekadave të fundit, ku bashkësia ndërkombëtare gërryen ngadalë të drejtat dhe pozicionet e Izraelit, pa kërkuar asnjë lëshim nga ana e  palestinezve, një qasje e pashpirt, e cila përfundimisht çoi në rezolutën jashtëzakonisht të pabalancuar të Këshillit të Sigurimit të KB 2334.
Dr.Buehler shtoi se “ndërsa propozimi i Trump është më i mirë se sa planet e së kaluarës së paqes, ky plan përmban shumë elemente të cilat do të përfitojnë si nga Izraeli ashtu edhe nga palestinezët, është me gjithe ate një plan qe e ndan tokën që Zoti i premtoi Abrahamit, Isakut dhe Jakobit dhe pasardhësit e tyre “
Ai shprehu gjithashtu shqetësimin se plani përmban mundësinë e shtetësisë për një udhëheqje të korruptuar palestineze e cila mbetet e ngulitur fort në refuzimin e saj të Izraelit dhe vazhdon të shkatërrojë shpresat dhe të ardhmen e popullit palestinez.
“Lëshimi i nismës për paqen e Trump tani do të thotë që populli izraelit po përballet me vendime edhe më të rëndësishme në zgjedhjet e tyre të treta të ardhshme, dhe duke respektuar demokracinë izraelite ne i nxisim të gjithë të krishterët të luten që ata të bashkohen rreth një kursi të mençur për kombin e tyre,” tha Dr. Bühler.

Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë Jeruzalemi u krijua në Shtator 1980, në një kohë kur trembëdhjetë ambasadat e fundit  u larguan nga Jeruzalemi nën kërcënimin e një embargo arabe nafte.

Si përgjigje, mbi 1.000 të krishterë nga 32 kombe u mblodhën në Jeruzalem për festën e Tabernakujve vendosën të hapnin Ambasadën Ndërkombëtare të Krishterë te Jeruzalemin si një veprim solidariteti me lidhjen e thellë hebraike ndaj qytetit dhe Tokës së Izraelit. Sot, ICEJ konsiderohet sherbesa më e madhe e krishterë pro-Izraelit në botë, me zyra të degëve në mbi 90 kombe dhe një shtrirje në më shumë se 170 kombe në mbarë botën.

ICEJ Welcomes Trump’s Efforts for Peace, Warns Against Dividing Land

In response to US President Donald Trump’s unveiling of his long-awaited peace plan on Tuesday (28/01/2020), the International Christian Embassy Jerusalem commended President Trump for his efforts over recent years to forge a lasting peace between Israel and the Palestinians, while also cautioning the Israeli people against permanently dividing the Land promised to them.
“President Trump has been a great friend of Israel and already has dramatically changed the dynamic of the failing Middle East peace process with his landmark decisions on Jerusalem and the Golan,” said ICEJ President Dr. Jürgen Bühler. “His plan is now trying to find a way forward to a brighter future for both peoples in this disputed land.”
The ICEJ applauded the Trump plan for finally reversing the trend of recent decades whereby the international community slowly eroded away at Israel’s rights and positions without requiring any Palestinian concessions, an unhelpful approach which eventually led to the extremely imbalanced UN Security Council resolution 2334.
Dr. Buehler added that “while Trump’s proposal is better by far than past peace plans and contains many elements which will benefit both Israel and the Palestinians, it is still a plan to permanently divide the land that God promised to Abraham, Isaac and Jacob and their descendants.”
He also voiced concern that the plan holds out the possibility of statehood to a corrupt Palestinian leadership which remains firmly entrenched in its rejection of Israel and continues to squander the hopes and future of the Palestinian people.
“The release of Trump’s peace initiative now means the Israeli people are facing even more momentous decisions in their upcoming third election, and out of respect for Israeli democracy we urge all Christians to pray that they will unite around a wise course for their nation,” said Dr. Bühler.

The International Christian Embassy Jerusalem was established in September 1980, at a time when the last thirteen national embassies left Jerusalem under threat of an Arab oil embargo. In response, over 1,000 Christians from 32 nations gathered in Jerusalem for the Feast of Tabernacles decided to open the International Christian Embassy Jerusalem as an act of solidarity with the deep Jewish attachment to the city and the Land of Israel. Today, the ICEJ is considered the world’s largest pro-Israel Christian ministry, with branch offices in over 90 nations and a reach into more than 170 nations worldwide.

The International Christian Embassy Jerusalem
National Director of ICEJ ALBANIA
PASTOR GENTJAN DERVISHAJ

Ambasadorja e Izraelit: Shqipëria, shembull i bukur tolerancës ndërfetare

Ambadasadorja e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg, ka qenë e ftuar në disa darka iftari të organizuar në Tiranë.

Izrael

Izraeli, rekord eksportesh prodhime ushtarake në 2023

Kompanitë izraelite të mbrojtjes nënshkruan porosi të reja eksporti me vlerë rekord 13.073 miliardë USD në vitin 2023

Shqipëri

Mazniku pret ministrin izraelit: Të vendosur për thellimin e marrëdhënieve dypalëshe

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku pret ministrin e Brendshëm i Izraelit, Moshe Arbel

Kosove

Osmani: Kosova dënon sulmin e Iranit ndaj Izraelit

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka reaguar pas sulmit të Iranit ndaj Izraelit natën e kaluar.

OPED

Populli ynë ka qenë dhe do të mbetet krah popullit hebre

Sot shënohet Dita e Përkujtimit të Holokaustit, ditë që përbashkon gjithë botën në kujtim të viktimave

Bota

U rrëzua helikopteri, vdesin Presidenti i Irani dhe ministri i Jashtëm

Presidenti iranian Ebrahim Raisi dhe ministri i Jashtëm Hossein Amirabdollahian ishin në mesin e nëntë personave që humbën jetën

Spyzone

Izraeli, rekord eksportesh prodhime ushtarake në 2023

Kompanitë izraelite të mbrojtjes nënshkruan porosi të reja eksporti me vlerë rekord 13.073 miliardë USD në vitin 2023