Popullsia e Izraelit arrin në 9.4 milionë banorë

Popullsia e vendit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar, raporton Byroja Qendrore e Statistikave.


Popullsia e Izraelit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar në 9.391 milion, raporton Byroja Qendrore e Statistikave. 6.943 milionë (74%) e qytetarëve të Izraelit janë hebrenj, 1.982 milionë (21%) arabë dhe 466,000 (5%) të tjerë përfshirë emigrantë që flasin rusisht dhe nuk janë hebrenj.

48,000 izraelitë vdiqën në 5781 përfshirë 5,800 izraelitë që vdiqën nga Covid-19 gjatë 11.5 muajve të fundit që nga Rosh Hashana i vitin të kaluar. Popullsia e Izraelit u rrit me 146,000 gjatë vitit të kaluar duke përfshirë 22,000 emigrantë, ndërsa 172,000 foshnja lindën.

Byroja Qendrore e Statistikave parashikon që popullsia e Izraelit do të arrijë në 10 milionë deri në vitin 2024, 15 milionë deri në 2048 dhe 20 milionë deri në 2065.

Lexo më shumë

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Izrael

Popullsia e Izraelit arrin në 9.4 milionë banorë

Popullsia e vendit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar, raporton Byroja Qendrore e Statistikave.

Shqipëri

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Kosove

E dërguara e Kosovës në Izrael, Ines Demiri hedh sytë pas në “hapin e rëndësishëm dhe emocionues historik”

Një vit pas krijimit të marrëdhënieve zyrtare, Ines Demiri thotë se ambasada e saj synon "të thellojë bashkëpunimin dypalësh midis…

OPED

Kodi i Besës në shpëtimin e Hebrenjve dhe Kodi i Diplomacisë i “Festivalit Kulturor Shqipëri-Izrael”

Fjala e zv.ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme e mbajtur në "Festivaliin Kulturor Shqipëri-Izrael”

Bota

Blinken: Sa më shumë vende arabe ta njohin Izraelin!

Sekretari i Shtetit në SHBA, Antony Blinken bëri thirrje që më shumë vende arabe ta njohin Izraelin.

Spyzone

Këto 5 Armë garantojnë sigurinë e Izraelit

Nga ushtarët te nëndetëset masive, Izraeli ka një forcë luftarake moderne.