Beqaj takim online me Peleg, Marrëveshje Mirëkuptimi midis Shqipërisë dhe Izraelit

Drejtori i Agjencisë Shtetërore të Programimit Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës, Ilir Beqaj, zhvilloi një takim virtual me Galit Peleg, Ambasadoren dhe Drejtores se MASHAV në Ministrinë e Jashtme të Izraelit dhe Ambasadorin e Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj.


Drejtori i Agjencisë Shtetërore të Programimit Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës, Ilir Beqaj, zhvilloi një takim virtual me Galit Peleg, Ambasadoren dhe Drejtores se MASHAV në Ministrinë e Jashtme të Izraelit dhe Ambasadorin e Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj.

Takimi u fokusua mbi modalitetet e Marrëveshjes së Mirëkuptimit (Mou) me MASHAV/ Agjensia për Zhvillim dhe Bashkëpunimin Ndërkombëtar. Ndër fushat më të rëndësishme për Shqipërinë, për të cilat mund të përqëndrohet ekspertiza izraelite, përmendim: Energjinë, Turizmin, agrobujqësinë, trashëgiminë kulturore, sistemet ujitëse, sigurinë ushqimore, shërbimet publike me theks të vecantë procesin e standartizimit dhe dixhitalizimit të shërbimeve për qytetarët.

Postimi

Sot, në takimin virtual ndërmjet z. Ilir Beqja, Ambasadores dhe Drejtores se MASHAV Galit Peleg, dhe Ambasadorit Canaj, u diskutua mbi modalitetet e MoU me MASHAV/ Agjensia për Zhvillim dhe Bashkëpunimin Ndërkombëtar, e cila ndodhet në MPJ të Izraelit.

Ndër fushat më të rëndësishme për Shqipërinë, për të cilat mund të përqëndrohet ekspertiza izraelite, përmendim: Energjinë, Turizmin, agrobujqësinë, trashëgiminë kulturore, sistemet ujitëse, sigurinë ushqimore, shërbimet publike me theks të vecantë procesin e standartizimit dhe dixhitalizimit të shërbimeve për qytetarët.

Rama: Izraeli nuk ka ujë, por është vendi me sistemin më ekselent të furnizimit me ujë dhe të ujitjes në bujqësi

Kryeministri Edi Rama mori pjesë në konferencën për “Teknologjinë dhe Inovacionin në Bujqësi dhe Blegtori”

Izrael

Izraeli i shqetësuar për programin bërthamor iranian

Izraeli është i gatshëm të përdorë “të drejtën për vetëmbrojtje” për të parandaluar Iranin të zhvillojë armët bërthamore, tha kryeministri…

Shqipëri

Rama: Izraeli nuk ka ujë, por është vendi me sistemin më ekselent të furnizimit me ujë dhe të ujitjes në bujqësi

Kryeministri Edi Rama mori pjesë në konferencën për “Teknologjinë dhe Inovacionin në Bujqësi dhe Blegtori”

Kosove

Bashkëpunimi në fushën e Sigurisë dhe Mbrojtjes midis Kosovës dhe Izraelit, Demiri takon gjeneralmajorin Eiland

Ambasadorja e Kosovës në Izrael, Ines Demiri, zhvilloi një takim me Gjeneralmajorin (në pension) e Forcave të Mbrojtjes të Izraelit,…

OPED

Pesë mrekullitë e Izraelit

Izraeli nuk u mjaftua vetëm për mbijetesën. Ai synonte shumë më lart - të lulëzonte

Bota

Britania e Madhe e shpall Hamasin organizatë terroriste

Çdo anëtar i organizatës dhe ata që e mbështesin atë brenda Britanisë së Madhe, mund të dënohen me burgim deri…

Spyzone

Çfarë mund të mësojnë Izraeli dhe fuqitë e tjera ushtarake nga Lufta Rusi-Ukrainë

Fleksibiliteti, logjistika dhe përdorimi i armëve inovative janë çelësat e fitores.