I nderuar me “Çmimin e Jeruzalemit”, Ismail Kadare: Në Izrael vlerësohet letërsia!

Shkrimtari Ismail Kadare ishte fitues i Çmimit të Jeruzalemit në Letërsi për vitin 2015.

Tre faktorët, që shqiptarët nuk i dorëzuan hebrenjtë!

Në faktin që shqiptarët nuk i dorëzuan hebrejtë gjatë L2B, besoj se kanë ndikuar tre faktorë kryesorë – Nga Dritan Hila, Dritare.net

Dona Haber, një shqiptaro-hebreje në Boston: Krenare që Shqipëria i shpëtoi hebrenjtë!

Sot, Dona jeton në Boston, në një zonë hebreje, por me një identitet të plotë etnik shqiptar, duke e shprehur këtë në gatime, në muzikën që dëgjon, në gjuhën shqipe, duke ndjekur politikën, artin dhe turizmin në Shqipëri. – Nga Manjola Markola, Dritare.net

Gazmen Toska: Muzeu “Solomoni” në Berat, dashuri e shqiptarëve për hebrenjtë

Berati qyteti i një mbi një dritareve. I një mbi një historive të mrekullueshme. Qyteti që shpëtoi hebrenjtë.