Izraeli prezanton anijen kozmike “Beresheet 2”, do të ulet në Hënë në 2024

Themeluesit e kompanisë izraelite “SpaceIL” bënë të ditur se ka filluar puna për “Beresheet 2”, një anije kozmike që do të përpiqet të jetë anija e parë e ndërtuar privatisht që të ulet në mënyrë të sigurt në Hënë, pasi paraardhësja e saj dështoi vitin e kaluar.

Anija izraelite në Hënë, miliarderi hebre Sylvan Adams dhuron 5 mln dollarë

SpaceIL do të nisë anijen e saj pa pilot në fillim të vitit 2019.

Sonda e NASA me teknologjinë izraelite i afrohet Diellit

Parker Solar Probe është objekti më i shpejtë i ndërtuar ndonjëherë nga njeriu.

Më 13 shkurt 2019, flamuri i Izraelit vendoset në Hënë

Vetëm tre vende – Rusi, SHBA dhe Kinë –  kanë mundur të bëjnë ulje në sipërfaqen e Hënës.