Izrael, Temasek blen startapin Sygnia për 250 mln dollarë

Startapi izraelit ofron mbështetje të lartë në sigurinë kibernetike

Kompania e investimeve në Singapor, Temasek, bleu startapin izraelit të sigurisë kibernetike, Sygnia.

Sipas ekonomikes izraelite, “Globes”, burimet pranë marrëveshjes thonë se shuma është rreth 250 milionë dollarë.

Sygnia, me qendër në Tel Aviv, ofron mbështetje të lartë në konsultim dhe përgjigje ndaj incidenteve për organizatat në mbarë botën.

Sygnia thotë se do të mbajë pavarësinë e saj operacionale duke ndjekur bashkëpunime me Temasek dhe kompanitë e saj të portofolit.

Pas blerjes, Sygnia do të zgjerojë burimet e saj dhe arritjen e saj globale dhe do të vazhdojë të ndërtojë kapacitetet e saj si një ofrues i klasit botëror i konsulencës kibernetike dhe shërbimeve të përgjigjeve ndaj incidenteve.

Kompania izraelite punon me organizata në një sërë industrish, duke përfshirë produktet financiare, ligjore, të shitjes me pakicë dhe të mallrave të konsumit, teknologjisë së informacionit, mediave dhe argëtimit, farmaceutikës, telekomunikacionit, logjistikës dhe prodhimit.

Sygnia u themelua në vitin 2015 nga Team8, platforma think-tank e sigurisë kibernetike në Izrael dhe platforma e krijimit të kompanisë dhe nuk ka marrë asnjë financim përtej investimit të saj fillestar prej $ 4.3 milion.

Sygnia është e treta e katër kompanive të lëshuara nga Team8.

Themeluesi i Sygnia dhe CEO Shachar Levy do të vazhdojë të udhëheqë kompaninë.  Nadav Zafrir, ish-komandant i Njësisë së Inteligjencës së Izraelit 8200 dhe CEO i Team8, do të mbetet drejtor ekzekutiv dhe dy bashkëthemeluesit, Ariel Smoler dhe Ami Kor,  do të mbeten në pozita kyçe në kompani .

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Kapi arkitektin e Holokaustit, vdes spiuni legjendar izraelit Rafi Eitan

Eitan udhëhoqi misionin për kapjen në Argjentinë të Adolf Eichman, i cili njihej ndryshe si arkitekt i Holokaustit.