Turizmi në Izrael në shifra rekord

Deri në nëntor 2018, 3.6 milionë turistë vizituan Izraelin. 4.8 miliardë dollarë të ardhura

Të premten, më 16 nëntor 2018, rekordi i vitit 2017 për turistët që vizitojnë Izraelin u thye duke tejkaluar 3.6 milionë turistë. Ministria e Turizmit pret që deri në fund të vitit 2018 të paktën 4 milion turistë do të kenë vizituar Izraelin.

Kjo piketë e re ndjek një tetor që pa numrin më të lartë mujor të turistëve në hyrje të regjistruar ndonjëherë në Izrael – gati gjysmë milioni.

Ministri i Turizmit, Yariv Levin, tha se një rritje prej dhjetëra pikë përqindjeje në turizmin “hyrës” gjatë dy viteve të fundit e ka vendosur Izraelin midis vendeve më më shumë rritje në botë në turizëm.

Dy muajt e pikut të 2018 deri më tani ishin prill (408,449) dhe tetor (485,500). Totali i përgjithshëm i tetorit ishte 516,500 vizitorë, duk numëruar edhe ata ditorë që vijnë me anije në Haifa.

Europianët përbënin shumicën e turistëve në Izrael këtë vit, me numrin më të madh që vjen nga Federata Ruse, Franca, Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar, sipas Byrosë Qendrore të Statistikave.

Mes vendeve të Azisë, numri më i madh i turistëve në Izrael në vitin 2018 erdhi nga Kina, ku India ishte në vendin e dytë.

Që nga janari, industria e turizmit vlerësohet të ketë kontribuar më shumë se 18 miliardë shekel (4.8 miliardë dollarë) për ekonominë izraelite.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Avital Leibovich: Izraelitët ndihen të mirëpritur në Shqipëri

Kryetarja e Komitetit Amerikano-Hebraik, intervistë për “Diplomaticus” në televizionin informativ shqiptar, News24.

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.