Rekord vizitorësh, turizmi në Izrael pritet të kalojë 4 mln në 2018

3.8 milionë turistë vizituan Izraelin në janar-nëntor 2018, 14% më shumë se në periudhën korresponduese të vitit të kaluar

Ministria e Turizmit në Izrael parashikon një total prej më shumë se katër milionë turistësh në Izrael në 2018, pasi 389,000 turistëve të vizituar në nëntor, 9% më shumë se në nëntor 2017 dhe 35% më shumë se në nëntor 2016.

Ministria e Turizmit vlerësoi të ardhurat nga turizmi në nëntor ishin 2.1 miliardë shekel ose 560 milionë dollarë. 486,000 turistë vizituan Izraelin në tetor.

3.8 milionë turistë vizituan Izraelin në janar-nëntor 2018, 14% më shumë se në periudhën korresponduese të vitit të kaluar. Shumica e turistëve mbërritën nga ajri; 30.500 mbërritën nga deti.

Ministri i Turizmit Yariv Levin tha: “Nëntori vazhdoi trendin rekord në turizmin e ardhshëm në Izrael, me arritje të paprecedentë në numrin e turistëve që vizituan vendin”.