Kompania angleze blen startapin mjekësor izraelit Sealantis për 25 mln dollarë

Sealantis zhvillon produkte të pajisjeve mjekësore bazuar në një teknologji të ngjitësve të indeve që imitojnë algat.


Advanced Medical Solutions Group (AMS) nga Britania e Madhe, prodhuesi i produkteve të kujdesit kirurgjikal dhe plagëve, bleu startapin izraelit, Sealantis, i cili zhvillon ngjitëse mjekësore që imitojnë procesin që lejon algat të rrinë në shkëmbinj në ujë.

Startapi u krijua në bazë të teknologjisë së zhvilluar nga Technion-Israel Institute of Technology.

Marrëveshja është për 25 milionë dollarë, plus dhe fitime nga shitjet e ardhshme.

Kjo është blerja e parë e AMS në Izrael, dhe Sealantis do të bëhet një qendër inovative për grupin shumëkombësh, thuhet në deklaratën e Technion.

Produktet e AMS shiten në më shumë se 75 vende dhe grupi ka më shumë se 600 punonjës.

Sealantis zhvillon produkte të pajisjeve mjekësore bazuar në një teknologji të ngjitësve të indeve që imitojnë algat.

Produktet e para të firmës janë vulat kirurgjikale që janë të dizajnuara për të ndaluar gjakderdhjen dhe një sërë aplikacionesh të tjera.

Avantazhi kryesor i teknologjisë është fakti se bazohet në një polimer të prodhuar nga algat, i cili nuk përmban proteina dhe për këtë arsye rreziku i infeksionit ose alergjisë është “dukshëm më i ulët se ai i produkteve konkurruese të prodhuara nga kafshët”, thuhet në deklaratë

Produkti nuk kërkon transportim frigoriferik dhe magazinim, mund të aplikohet me përhapjen ose spërkatjen dhe është i përshtatshëm për përdorim në kirurgjinë laparoskopike.

Kompania u krijua nga Prof. Havazelet Bianco-Peled, një ekspert në fushën e biomjekësisë polimere, nga Fakulteti i Inxhinierisë Kimike në Technion.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…

SPYZONE

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një…