Shitjet e kompanive izraelite në 2018, arkëtim 12.6 mld dollarë

103 marrëveshje u realizuan në 2018. Katër mega-marrëveshje kapën 8.1 miliardë dollarë


Kompanitë izraelite arkëtuan 12.63 miliardë dollarë në 103 marrëveshje në vitin 2018, sipas një raporti të përbashkët nga qendra e kërkimit IVC dhe firmës ligjore Meitar Liquornik Geva Leshem Tal & Co.

Vlera totale e shitjeve për vitin 2018 përfshin katër “mega-marrëveshje” prej 1 miliard dollarë ose më shumë secili.

“Mega-marrëveshjet” përfshijnë blerjet e Orbotech nga KLA-Tencor për 3,4 miliardë dollarë, Imperva nga Thoma Bravo për 2,1 miliardë dollarë, Mazor Robotics nga Medtronic për 1,6 miliardë dollarë dhe SynaMedia (ish NDS) nga Permira për 1 miliardë dollarë.

Këto katër marrëveshje llogariten për rreth 65 për qind të vlerës totale të daljes për 2018.

Vlerat e shitjeve për kompanitë AI dhe startapeve në 2018 arrin në 1.15 miliardë dollarë, kryesisht për shkak të blerjes nga kompania amerikane Salesforce të izraelites Datorama për 850 milionë dollarë

Vlerat e shitjeve për kompanitë e sigurisë në internet arritën një rekord prej 2.81 miliardë dollarë në 12 marrëveshje, krahasuar me 1.35 miliardë dollarë në 14 marrëveshje në vitin 2017.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…

SPYZONE

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një…