Turizmi izraelit fillon fuqishëm në 2019

321,000 njerëz nga jashtë vizituan Izraelin në janar, 11% më shumë se në 2018.

321,000 njerëz nga jashtë vizituan Izraelin në janar 2019, duke përfshirë 35,000 udhëtime njëditore (duke përfshirë 3,000 nga anijet turistike), raportoi Byroja Qendrore e Statistikave.

250,000 turistë hynë në Izrael përmes linjave ajrore dhe 35,000 përmes rrugëve tokësore.

Shifrat turistike janar 2019 janë 11% më të larta se ato 2018,  tha Ministria izraelite e Turizmit.

Në vitin 2018, një rekord prej 4.12 milionë turistësh erdhën në Izrael, 14% më shumë se 2017, gjë që ishte gjithashtu një rekord dhe 42% më shumë se 2016, shkruan portali izraelit “Globes”.

Ministri izraelit i Turizmit, Yariv Levin tha: “Muaji i parë i vitit 2019 tregon se të dhënat vazhdojnë të thyhen në turizëm.

Shifrat inkurajuese për fillimin e vitit janë një vazhdim i drejtpërdrejtë i aktiviteteve inovative që kemi zhvilluar në fushën e marketingut dhe infrastrukturës.

Rritja e numrit të turistëve gjatë viteve është dëshmi e cilësisë së produktit turistik izraelit. Shpresoj dhe besoj se viti 2019 do të vazhdojë rritjen e pashembullt të turizmit që ne kemi krijuar gjatë viteve të fundit”.

Lexo më shumë