Shqipëria prezanton resurset e saj turistike në Izrael

U çel sot Panairi Ndërkombëtar i Turizmit IMTM Tel-Aviv në Izrael

TIRANË, 12 shkurt /ATSH/ – U çel sot Panairi Ndërkombëtar i Turizmit IMTM Tel-Aviv në Izrael. Panairi i sivjetshëm i turizmit përkon me 25-vjetorin e këtij edicioni.

Ministra dhe ambasadorë nga vende të ndryshme shoqëruan operatorët turistikë. Shqipëria paraqet bukuritë e saj natyrore, duke prezantuar resurset e saj turistike. Agjencia Kombëtare e Turizmit u përfaqësua me një stendë të kuruar me shumë kujdes me
pamjen e qytetit 2419-vjeçar të Beratit. Në stendë morën pjesë gjashtë tur-operatorë.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, i cili shoqërohej nga ambasadori Bardhyl Canaj ishte i pranishëm në panair. Klosi në fjalën e tij, pasi vlerësoi bashkëpunimin dypalësh ndërmjet Shqipërisë dhe Izraelit, shprehu rëndësinë e këtij panairi, sepse nëpërmjet tyre gjen mundësinë për të ndarë mendime dhe shkëmbyer eksperienca.

“Takimet e përbashkëta na ndihmojnë të njohim nga afër mundësitë dhe potencialet e dy vendeve. Sot turistët kërkojnë të provojnë eksperiencat lokale të çdo vendi që vizitojnë, ndaj ne si politikëbërës duhet t’i përgjigjemi këtij trendi”, u shpreh Klosi.

Një mendim të tillë ndan drejtoresha e përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit, Kornelia Ferizaj, e cila në fjalën e saj vlerësoi panairin e Izraelit si një mundësi shumë të mirë për të marketuar turizmin malor, sepse interesi për këtë lloj turizmi është shumë i kërkuar nga pala izraelite. Ndërkohë, Ferizaj theksoi se një interes i veçantë konsiston edhe për bizneset që operojnë në këtë sektor për të lidhur kontrata bashkëpunimi.

Në stendën mikpritëse shqiptare, vizitorët kanë mundësinë të njihen me ëmbëlsira dhe pije tradicionale.

Panairi i përvitshëm Mesdhetar i Turizmit në Izrael do të qëndrojë i hapur dy ditë, nga datat 12-13 shkurt. /a.a/ j.p/

http://ata.gov.al/2019/02/12/foto-shqiperia-prezanton-resurset-e-saj-turistike-ne-izrael/

 

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.