Bashkësia hebreje e Kosovës takohet me zv.presidentin e Kongresit Botëror të Hebrenjve

Në takimin me Robert Singer ishin të pranishëm kryetari i Bet Israel Kosova, Ruzhdi Shkodra dhe dy anëtarët Nisim Konforti dhe Flori Dedoni.

Robert Singer, Shefi Ekzekutiv dhe zëvendëspresident i Kongresit Botëror të Hebrenjve (Ëorld Jeëish Congress), u takua sot në Prishtinë me një delegacion të Bashkësisë Hebreje-Bet Israel Kosova, të kryesuar nga kryetari i saj, Ruzhdi Shkodra.

Në takim ishin të pranishëm edhe dy anëtarët, Nisim Konforti dhe Flori Dedoni.

Sipas komunikatës së Bet Israel Kosova, kryetari Shkodra e informoi zotin Singer, për të gjitha aktivitetet e Bashkësisë Hebraike.

Në këtë takim informues u diskutuan shumë tema, përfshirë edhe unitetin e komunitetit hebre në Kosovë.

Dje, z.Singer u prit nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, si dhe pati një takim me zëvevendëskryeministrin Enver Hoxhaj.

 

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.