“Newsweek” rendit spitalin izraelit ndër 10 më të mirët në botë

Sheba Medical Center renditet në vendin e dhjetë. “Newsweek” shkruan se është një lider në shkencat mjekësore dhe inovacionin bioteknologjik.


Revista e njohur amerikane, “Newsweek”, e ka renditur Sheba Medical Center në Tel Hashomer pranë Tel Aviv, si një nga dhjetë spitalet më të mira në botë.

Në krye të listës janë dy spitale amerikane me Mayo Clinic në Minesota në vendin e parë dhe Cleveland Clinic në vendin e dytë.

Spitali i Përgjithshëm i Singaporit është renditur i treti dhe një tjetër spital amerikan – Johns Hopkins në Baltimore është i katërti.

Vendi i pestë është marrë nga Charite i Gjermanisë në Berlin dhe në vendin e gjashtë është Massachusetts General Hospital.

Vendet e shtatë, të tetë dhe të nëntë merren nga Spitali i Përgjithshëm i Torontos, Spitali i Universitetit të Tokios dhe Spitali Universitar i Lozanës (Zvicër).

Spitali izraelit Sheba Medical Center renditet në vendin e dhjetë.

Duke cituar arsyet për zgjedhjen e Shebës, “Newësweek” thotë se spitali është “një lider në shkencat mjekësore dhe inovacionin bioteknologjik, si në Lindjen e Mesme dhe në mbarë botën.

Bashkëpunimet e qendrës me partitë ndërkombëtare kanë përparuar praktikat inovative mjekësore, sistemet spitalore dhe bioteknologjia.

 Spitali i referimit terciar, i lidhur me Universitetin Tel Aviv, përfshin qendra për pothuajse të gjitha ndarjet dhe specialitetet mjekësore, dhe shërben mbi 1 milion pacientë në vit dhe si spital funksionon me pothuajse çdo institut mjekësor izraelit për të edukuar studentët dhe për të avancuar të ardhmen e profesionit mjekësor“.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…

SPYZONE

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një…