Taranis, startupi izraelit zhvillon aplikacionin për bujqësinë

Platforma ndihmon në monitorimin e fushave, duke ndihmuar fermat për të rritur rendimentet dhe për të zvogëluar shpenzimet.

Ilustrim rrealizuar nga kompania Taranis

Izraeli është kombi më i gjallë në fushën e startupeve inovative, aq shumë saqë ka fituar pseudonimin e “Startup Nation”. Pikërisht nga një startup vjen një inovacion për bujqësinë.

Taranis, startupi izraelit i teknologjisë bujqësore, ka zhvilluar një aplikacion që përfshin sëmundjet e kulturave dhe dëmtuesit, duke u lejuar fermerëve të menaxhojnë në një mënyrë të sigurt fushat e mbjella.

Platforma ndihmon në monitorimin e fushave, marrjen e vendimeve dhe ndërmarrjen e veprimeve të përshtatshme, duke ndihmuar fermat për të rritur rendimentet dhe për të zvogëluar shpenzimet.

Kompania përdor të mësuarit në thellësi në një grup të dhënash të pronarit, duke përfshirë imazhe ajrore nënmilimetrike, sensorë në terren, imazhe satelitore, parashikime të motit dhe të dhënat e zbulimit në terren për të parashikuar dhe parandaluar sëmundjet e kulture dhe humbjet nga ana e dëmtuesve.

Bëj "like" dhe ndiq lajmet e fundit nga Izraelisot.com
Bëj “like” dhe ndiq lajmet e fundit nga Izraelisot.com

Aplikacioni Taranis, i cili merr emrin nga e njëjta kompani që e ka projektuar, ka dy mënyra: atë specifik dhe atë rajonal. Në modalitetin specifik, aplikacioni analizon të dhënat e regjistruara në terren, në kohë reale, për të vlerësuar rrezikun potencial të epidemive në këtë fushë. Sistemi merr parasysh aplikimet e pesticideve dhe të dhënat e regjistruara nga sensorët e instaluar.

Në vend të kësaj, në regjimin rajonal, sistemi vlerëson përshtatshmërinë e kushteve për fillimin e sëmundjes në të gjithë rajonin dhe tregon rrezikun e mundshëm duke përdorur një skemë (grafike) të nxehtësisë për të gjithë zonën.

Në këtë mënyrë, përdoruesi mund të shohë si rreziqet specifike të zonës ashtu edhe ato rajonale dhe mund të marrë vendimet më të mira të menaxhimit bazuar në të dyja.

Agronomi ose drejtori i kompanisë mund të shikojë dhe të analizojë raportet dhe fotografitë, të vlerësojë statusin e kulturave, direkt nga paneli i komandave të Taranis dhe të vendosë një plan veprimi.

Paneli i Taranis është i arritshëm nga çdo kompjuter dhe kudo që të jeni. Ju mjaftojnë vetëm disa minuta çdo ditë për të monitoruar shpejt një fermën të tërë.

Funksionon offline, pa lidhje interneti, për të marrë fotografi dhe për të mbledhur informacione.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

IZRAEL

Izraeli në Top 10 në Global Innovation Index

Izraeli udhëheq botën në investime në R&D, kërkim të talenteve. Shkëlqen në prodhimin e inovacionit me investim relativisht të vogël.…

SHQIPËRI

Boaz Rodkin: Ja çfarë i kam thënë për Shqipërinë ambasadorit të ri, Noah Gal Gendler

Me rastin e përfundimit të detyrës, ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Z. Boaz Rodkin, dha një intervistë për gazetën online…

KOSOVA

Mentor Rexhepi: YOZMA- shembulli izraelit i fondeve private investive dhe Kosova

Izraeli njihet si vendi i risive teknologjike. Modeli Yozma nga Izraeli është marrë parasysh si model i suksesshëm nga shumë…

INTERVISTA

Boaz Rodkin: Ja çfarë i kam thënë për Shqipërinë ambasadorit të ri, Noah Gal Gendler

Me rastin e përfundimit të detyrës, ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Z. Boaz Rodkin, dha një intervistë për gazetën online…

MILIARDERËT

Roman Abramovich blen shtëpi 63 milionë dollarë në Izrael

Miliarderi ruso-izraelit, Roman Abramovich, është i vendosur të blejë një shtëpi në Herzliya për 63 milionë dollarë nga menaxherja e…

SPYZONE

Israel Aerospace nënshkruan kontratë 50 milionë dollarë me Marinën Indiane

Marrëveshja përfshin një gamë të mirëmbajtjes dhe shërbime të tjera për nën-sistemet e raketave ajrore të mesme tokë-ajër të Israel…