CardiacSense, ora mjekësore që zbulon çrregullimet e zemrës

 Ora e zhvilluar nga kompania është e bazuar në një kombinim unik të teknologjive të patentuara për leximin e sinjaleve optike që ndjejnë lëvizjen, presionin, temperaturën, etj. Tregu i monitorimit që CardiacSense synon është vlerësuar në 3 miliardë dollarë në vit


Kompania mjekësore izraelite CardiacSense, një kompani e portofolit të Merchavia Holdings & Investments Ltd., po zhvillon një orë për të monitoruar treguesit mjekësor të trupit. Ora lehtëson monitorimin e vazhdueshëm dhe të pakufizuar të shkallës së rrahjeve të zemrës për të zbuluar çrregullime të tilla si fibrilacioni atrial dhe dështimi i zemrës në saktësinë e krahasueshme me atë të një EKG, provën më të saktë që ekziston aktualisht.  Ora e zhvilluar nga kompania është e bazuar në një kombinim unik të teknologjive të patentuara për leximin e sinjaleve optike që ndjejnë lëvizjen, presionin, temperaturën, etj.

Tregu i monitorimit që CardiacSense synon është vlerësuar në 3 miliardë dollarë në vit, shkruan Globes.co.il.

Merchavia, një kompani e investimeve dhe investimeve izraelite e specializuar në kompanitë e shkencave të jetës në fazën e hershme, investoi në kompani një vit më parë një vlerë prej 6 milionë dollarësh dhe ka 6.6% të aksioneve të CardiacSense.

CardiacSense, me qendër në Caesarea, është themeluar në vitin 2009 dhe ka 15 të punësuar.

CardiacSense përfundoi një studim të suksesshëm klinik mbi pacientët në Tel Aviv Sourasky Medical Center  (Ichilov Hospital) në vitin 2016, në të cilën 20 pacientë me çrregullime kardiake mbajtën vazhdimisht orën. Matja e saktë e marrë ishte më e mira në treg, e krahasueshme me cilësinë dhe saktësinë e testit EKG.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…