Renault dhe Nissan hapin laboratorin inovativ në Tel Aviv, 1 miliard usd investime në pesë vjet

Renault dhe Nissan përuruan një strukturë të re për laboratorin e përbashkët të inovacionit në Tel Aviv, Atidim Park, i cili do t’i mundësojë Aleancës që të përshpejtojë bashkëpunimin me startapet izraelite në partneritet me Autoritetin e Inovacionit të Izraelit.


Renault dhe Nissan përuruan një strukturë të re për laboratorin e përbashkët të inovacionit në Tel Aviv, Atidim Park, i cili do t’i mundësojë Aleancës që të përshpejtojë bashkëpunimin me startapet izraelite në partneritet me Autoritetin e Inovacionit të Izraelit.

I njohur si Laboratori i Inovacionit të Aleancës në Tel Aviv, objekti përqendrohet në sensorë për drejtimin autonom, sigurinë kibernetike dhe të dhëna të mëdha. Aleanca aktualisht po teston dhe punon mbi 10 projekte të përbashkëta prototipike me fillimin e aktiviteteve izraelite në faza të ndryshme, duke përfshirë: Apollo Power, Argus, AutoTalks, BrightWay Vision, Electreon, Enigmatos, sistemet IRP, Karamba, Moodify, Saferide dhe Upstream.

Laboratori gjithashtu punon në bashkëpunim të ngushtë me Alliance Ventures, fondin e kapitalit sipërmarrës të Aleancës, i cili planifikon të investojë deri në 1 miliardë dollarë për pesë vjet në startape, kompanitë e teknologjisë së hershme dhe talentet sipërmarrëse dhe tashmë ka investuar në fondin Maniv Mobility në Izrael.

Një partneritet shtesë për laboratorin e Aleancës në Izrael është CityZone, një ekosistem inovativ për sipërmarrjet e zgjuara të qytetit, në Atidim Park, nën kushtet e qytetit të vërtetë.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…