Iris dhe Aleksandër Pisha, shqiptarët e “I.F. Engineering” që akreditojnë organizatat dhe kompanitë izraelite

Edhe në Izraelin e inovacionit dhe teknologjisë së lartë ka shqiptarë që japin kontributin e tyre. Iris dhe Aleksandër Pisha janë çifti shqiptar që kanë themeluar një kompani të suksesshme në Izrael në vitin 2007: “I.F. Engineering”, e cila ofron shërbime, zgjidhje dhe trajnim të standardeve ndërkombëtare në fushën e teknologjisë dhe te cilësisë së prodhimit.


Edhe në Izraelin e inovacionit dhe teknologjisë së lartë ka shqiptarë që japin kontributin e tyre.

Iris dhe Aleksandër Pisha janë çifti shqiptar që kanë themeluar një kompani të suksesshme në Izrael në vitin 2007: “I.F. Engineering”, e cila ofron shërbime, zgjidhje dhe trajnim të standardeve ndërkombëtare në fushën e teknologjisë dhe te cilësisë së prodhimit.

Sipas Aleksandër Pishës, kompania bashkëpunon  me mbi 100 organizata dhe kompani izraelite duke kontribuar në kualifikimin dhe akreditimin e tyre nga Instituti Izraelit i Standardeve (“Standards Institution of Israel”), të tilla si kompanitë e aviacionit, kompanitë e njohura Izraelite te teknologjive te përparuara, si dhe organizatat ndërkombëtare(“Performance Review Institute”), etj.

Ja si e tregojnë eksperiencën e tyre Iris dhe Aleksandër Pisha

 

“U larguam nga Shqipëria në fund të vitit 1990 pa rënë akoma diktatura komuniste.

Mbas qëndrimit disamujor në Bashkimin Sovjetik, në fillim të vitit 1991 u vendosëm në Izrael në zonën e Haifës (veriu i Izraelit).

Duke qenë specialistë në fushën e përpunimit te metaleve u ingranuam në industrinë e Izraelit, në fusha të ndryshme si derdhjet precize, përpunimi termik, kimia farmaceutike dhe kontrolli i cilësisë.

Me kalimin e viteve, me pune, studime dhe ngritje profesionale në vitin 2007 themeluam firmën e konsulences “I.F. Engineering” në fushën e sigurimit të cilësisë (Quality Assurance)” dhe te teknologjive të proceseve të ndryshme.

“I.F. Engineering” është një kompani që ofron shërbime, zgjidhje dhe trajnim të standardeve ndërkombëtare në fushën e teknologjisë dhe te cilësisë së prodhimit.

Sot ne bashkëpunojmë me mbi 100 organizata dhe kompani izraelite duke kontribuar në kualifikimin dhe akreditimin e tyre nga Instituti Izraelit i Standarteve (“Standards Institution of Israel”), të tilla si kompanitë e aviacionit, kompanitë e njohura Izraelite te teknologjive te përparuara, si dhe organizatat ndërkombëtare(“Performance Review Institute”, etj.”.

Rezultati në pak sekonda, Izraeli zbulon testin e Covid përmes pështymës

Një test i pështymës i zhvilluar rishtazi nga qendra më e madhe mjekësore e Izraelit synon të përcaktojë në më…

IZRAEL

Bota arabe e gatshme të përqafojë Lindjen e Mesme të re

Gatishmëria e shteteve arabe për të dalë publikisht në krah të Izraelit kundër Teheranit pasqyron një aleancë solide të rrënjosur…

SHQIPËRI

Ish-ambasadori David Cohen: Shqiptarët rrezikuan jetën për të shpëtuar hebrenjtë gjatë Holokaustit

Ish-ambasadori i parë rezident i Izraelit në Shqipëri, David Cohen, vizitoi së bashku me disa miq të tij izraelitë, parkun…

KOSOVA

“Dita e Falenderimeve”, Joe Biden i shkruan letër shoqatës “Miqtë e Amerikës”

Presidenti i zgjedhur i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i ka shkruar një letër shoqatës “Miqtë e Amerikës”…

INTERVISTA

Ambasadori i Izraelit, Noah Gal Gendler: Ja përfitimet e Shqipërisë nga Forumi i Antisemitizmit!

Rezoluta per Anti-semitizmin, flet për televizionin informativ Fax News, Ambasadori Izraelit ne Shqiperi, Noah Gal Gendler

MILIARDERËT

“Djemtë e artë”, katër hebrenj në dhjetë më të pasurit e botës

CEO i Facebook, Mark Zuckerberg, kryeson listën hebreje me një vlerë neto prej 85 miliardë dollarësh, i ndjekur nga gjiganti…

SPYZONE

Izraeli pajiset me anijen e tij më të përparuar luftarake

Anija e raketave Saar-6 do të përdoret si një masë paraprake kundër raketave të lundrimit të dizajnuara sovjetike Yakhont dhe…