Universiteti i Gjakovës: Konkursi ndërkombëtar për statujëzën “Menorah e së Ardhmes” në bashkëpunim me Izraelin

Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani” fton të studentët, Alumni dhe Anëtarë të Personelit Akademik të marrin pjesë në Konkursin garues për Çmimeve për ri-inxhinierimin e statujëzës ‘Menorah’ me tetë degë dhe të paraqisni zgjidhjen tuaj inxhinierike për statujëzën “menorah” të së ardhmes. Çmimi i parë ka një vlerësim prej 1000 dolllarë.


Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani” fton të studentët, Alumni dhe Anëtarë të Personelit Akademik të marrin pjesë në Konkursin garues për Çmimeve për ri-inxhinierimin e statujëzës ‘Menorah’ me tetë degë dhe të paraqisni zgjidhjen tuaj inxhinierike për statujëzën “menorah” të së ardhmes.

Ky konkurs ndërkombëtar mbahet nën kujdesin e Ministrisë Izraelite të Punëve të Jashtme dhe Mashav, Agjencia e Izraelit për Bashkëpunim Ndërkombëtar të Zhvillimit, si pjesë e programit arsimor, “Projekti 1000 menorah”, kushtuar ruajtjes së kujtesës së anëtarëve të komunitetit hebre të Maqedonisë së Veriut, që humbi në Holokaust dhe është në partneritet me bashkëpunëtorët tanë Maqedonas që marrin pjesë në projektin Acta Non Verba (“Veprat Jo Fjalë”) dhe Autoritetin e Zhvillimit Urban të Manastirit, së bashku me Shoqatën Izraelite për të Ruajtur dhe Promovuar Kulturën e Komunitetit Hebrejë të Manastirit.

Fituesi ose fituesja i Statujëzës “Menorah” si dhe projektuesi i saj do të udhëtojnë në shtetin e Maqedonisë për një ceremoni ndriçimi në prani të Dan Oryan, ambasadorit izraelit në Maqedoninë e Veriut dhe Drejtorit të Departamentit të Ballkanit në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Izraelit, ministrave të qeverisë, diplomatëve dhe VIP-ave të ftuar në “ndizni qirinjtë” e statujëzës “Menorah”.

Çmimi i parë ka një vlerësim prej 1000 dolllarë.

Njoftimi i plotë

Studentë, Alumni dhe Anëtarë të Personelit Akademik –  Jeni të ftuar të merrni pjesë në Konkursin garues për Çmimeve për ri-inxhinierimin e statujëzës ‘Menorah’ me tetë degë dhe të paraqisni zgjidhjen tuaj inxhinierike për statujëzën “menorah” të së ardhmes.

Statujëza “Menorah” kombinon robotikën, shtypjen 3D, elektronikën, kiminë, fizikën, përbërësit mekanikë dhe ekologjikë ose një menora që përfshin një kombinim unik të materialeve.

Statujëza “Menorah” e hyrë në konkurs do të ekspozohet në një faqe të veçantë të konkursit dhe pas përfundimit të fazës paraprake të gjykimit, “Menorah” e zgjedhur për të kaluar në raundin përfundimtar do të gjykohet nga paneli ynë profesional i cili do të vendosë për hyrjen fituese.

Fituesi ose fituesja i Statujëzës “Menorah” si dhe projektuesi i saj do të udhëtojnë në shtetin e Maqedonisë për një ceremoni ndriçimi në prani të ambasadorit izraelit në Maqedoninë e Veriut dhe Drejtorit të Departamentit të Ballkanit në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Izraelit, ministrave të qeverisë, diplomatëve dhe VIP-ave të ftuar në “ndizni qirinjtë” e statujëzës “Menorah”.

Ky konkurs ndërkombëtar mbahet nën kujdesin e Ministrisë Izraelite të Punëve të Jashtme dhe Mashav, Agjencia e Izraelit për Bashkëpunim Ndërkombëtar të Zhvillimit, si pjesë e programit arsimor, “Projekti 1000 menorah”, kushtuar ruajtjes së kujtesës së anëtarëve të komunitetit hebre të Maqedonisë së Veriut, që humbi në Holokaust dhe është në partneritet me bashkëpunëtorët tanë Maqedonas që marrin pjesë në projektin Acta Non Verba (“Veprat Jo Fjalë”) dhe Autoritetin e Zhvillimit Urban të Manastirit, së bashku me Shoqatën Izraelite për të Ruajtur dhe Promovuar Kulturën e Komunitetit Hebrejë të Manastirit.

 

Më shumë informacion mund të gjenden:

https://join.jce.ac.il/the-menorah-of-the-future/?lang=en

Burimi: Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”

Rezultati në pak sekonda, Izraeli zbulon testin e Covid përmes pështymës

Një test i pështymës i zhvilluar rishtazi nga qendra më e madhe mjekësore e Izraelit synon të përcaktojë në më…

IZRAEL

Bota arabe e gatshme të përqafojë Lindjen e Mesme të re

Gatishmëria e shteteve arabe për të dalë publikisht në krah të Izraelit kundër Teheranit pasqyron një aleancë solide të rrënjosur…

SHQIPËRI

Ish-ambasadori David Cohen: Shqiptarët rrezikuan jetën për të shpëtuar hebrenjtë gjatë Holokaustit

Ish-ambasadori i parë rezident i Izraelit në Shqipëri, David Cohen, vizitoi së bashku me disa miq të tij izraelitë, parkun…

KOSOVA

“Dita e Falenderimeve”, Joe Biden i shkruan letër shoqatës “Miqtë e Amerikës”

Presidenti i zgjedhur i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i ka shkruar një letër shoqatës “Miqtë e Amerikës”…

INTERVISTA

Ambasadori i Izraelit, Noah Gal Gendler: Ja përfitimet e Shqipërisë nga Forumi i Antisemitizmit!

Rezoluta per Anti-semitizmin, flet për televizionin informativ Fax News, Ambasadori Izraelit ne Shqiperi, Noah Gal Gendler

MILIARDERËT

“Djemtë e artë”, katër hebrenj në dhjetë më të pasurit e botës

CEO i Facebook, Mark Zuckerberg, kryeson listën hebreje me një vlerë neto prej 85 miliardë dollarësh, i ndjekur nga gjiganti…

SPYZONE

Izraeli pajiset me anijen e tij më të përparuar luftarake

Anija e raketave Saar-6 do të përdoret si një masë paraprake kundër raketave të lundrimit të dizajnuara sovjetike Yakhont dhe…