Roy Roznek: Simpatia e Kosovës për Shtetin e Izraelit është shumë e madhe

Republika e Kosovës ti ishe i sjellshëm me mua. Kështu vendosa të filloj shumën e vizitës sime zyrtare në vend.


Nga Roy Roznek, anëtar i Kryesisë së Federatës së Odave Izraelite të Tregtisë (FICC)

Republika e Kosovës, ti ishe thjesht e madhe! Një përmbledhje sesi vendosa të vizitoj zyrtarisht Kosovën.
Nuk dija shumë për Kosovën para vizitës, edhe pse lexova shumë për materiale diplomatike dhe të biznesit.
Nga këndvështrimi im personal, vendi është krejtësisht i ndryshëm nga ai që kam lexuar.
Gjeta atje, një vend në rritje ekonomike dhe politike. Një vend i hapur për ide dhe të huaj. Një vend ku investimet ekonomike rriten nga Shtetet e Bashkuara në Bashkimin Evropian.
U takova me zyrtarë të rangut të lartë qeveritar, biznesmenë që forcojnë pjesën më të madhe të ekonomisë së Kosovës. U takova me fermerët dhe prodhuesit dhe gjithashtu qytetarët e zakonshëm me një simpati të thellë për shtetin e Izraelit dhe kjo më bëri të ndihem i mirëpritur. Isha krenar që isha izraelit dhe u prezantova si një biznesmen izraelit.
Unë jam intervistuar për një numër kanalesh mediatike dhe po flas për vizitën e një biznesmeni të lartë nga Izraeli, i cili është i interesuar të krijojë marrëdhënie tregtare me kompani nga Kosova.
Të gjithë ata që takova, ishin të gjithë dashamirës dhe me respekt të thellë ndaj popullit të Izraelit dhe Shtetit të Isrealit.
Dua të falënderoj disa njerëz për organizimin e kësaj vizite shumë të suksesshme:
E ngarkuara me Punë e Republikës së Kosovës, zonja Ines Demiri, e cila bëri një punë të mahnitshme dhe ka një vizion për vendin e saj.
Dua të falënderoj ambasadorin Izrael dhe drejtorin e departamentit të Ballkanit, z. Dan Oryan për ndihmën dhe koordinimin.
Unë gjithashtu dua të falënderoj ekipin mahnitës vendas që më shoqëroi gjatë gjithë rrugës, z. Arlind Imeri dhe me siguri të gjithë ata zyrtarë të lartë të qeverisë dhe biznesmenë vendas që më përshëndetën me respekt dhe nderim të madh.
U pajtua për nënshkrimin e marrëveshjeve me disa kompani për bashkëpunim ekonomik dhe tregti.

Për të vazhduar … Kjo është vetëm vizita ime e parë.

Për informacionin tuaj, ka një numër kompanish që duan të marrin informacione për shtetin e Kosovës.
Kosovë 🇽🇰 Izrael

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Izrael

Popullsia e Izraelit arrin në 9.4 milionë banorë

Popullsia e vendit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar, raporton Byroja Qendrore e Statistikave.

Shqipëri

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Kosove

E dërguara e Kosovës në Izrael, Ines Demiri hedh sytë pas në “hapin e rëndësishëm dhe emocionues historik”

Një vit pas krijimit të marrëdhënieve zyrtare, Ines Demiri thotë se ambasada e saj synon "të thellojë bashkëpunimin dypalësh midis…

OPED

Kodi i Besës në shpëtimin e Hebrenjve dhe Kodi i Diplomacisë i “Festivalit Kulturor Shqipëri-Izrael”

Fjala e zv.ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme e mbajtur në "Festivaliin Kulturor Shqipëri-Izrael”

Bota

Blinken: Sa më shumë vende arabe ta njohin Izraelin!

Sekretari i Shtetit në SHBA, Antony Blinken bëri thirrje që më shumë vende arabe ta njohin Izraelin.

Spyzone

Këto 5 Armë garantojnë sigurinë e Izraelit

Nga ushtarët te nëndetëset masive, Izraeli ka një forcë luftarake moderne.