Hapet Akademia e Sigurisë Kibernetike te “Luarasi” në bashkëpunim me izraeliten ELTA System

Universiteti “Luarasi” në bashkëpunim me ELTA System Ltd kanë hapur Akademinë e Sigurisë Kibernetike, si një mundësi të artë për Shqipërinë dhe vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor.


Hapet Akademia e Sigurisë Kibernetike tek Luarasi. Universiteti “Luarasi” në bashkëpunim me ELTA System Ltd kanë hapur Akademinë e Sigurisë Kibernetike, si një mundësi të artë për Shqipërinë dhe vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor.

Ky bashkëpunim ka nisur prej një viti dhe ka rezultuar i suksesshëm, dhe pse në një periudhë të vështirë pandemie, duke sjellë për studentët e Universitetit “Luarasi”, dhe për studentët e tjerë të interesuar të specializohen në kursin e parë “Ethical Hacking” si pjesë e “Akademisë së parë të Sigurisë Kibernetike”.

Rektori i Universitetit Luarasi Ethem Ruka deklaroi se ky është një kurs unikal për vendin tonë që synon të përgatisë një gjeneratë të tërë specialistësh.

“Një defekt ndodhi për disa orë në disa rrjete sociale, pothuajse 3 mld njerëz nuk arrinin të komunikonin duke krijuar një shqetësim të jashtëzakonshëm. Këto sisteme të teknologjisë së informacionit, baza të dhënash, janë gjithmonë nën sulmin e hakerave. Ne nuk e dimë se sa është masa e këtyre sulmeve, por diçka e kemi dëgjuar që nga manipulimi i opinionin publik, zgjedhjet e lloj-lloj aktivitetesh. Kështu që është e domosdoshme që këto sisteme të mbrohen nga hakërrimi. Ky kurs është unikal për vendin tonë dhe synon të përgatisë një gjeneratë të tërë specialistësh”, tha Ruka.

Ai theksoi se ky nuk është thjesht një kurs, por është një perspektivë teksa certifikata që merret në fund ka vlerë ndërkombëtare.

“Ky nuk është kursi i vetëm që po hapim, do mbarojmë me këtë e do fillojmë me të tjera. Në fund keni mundësi që të jepni një provim për të marrë një certifikatë që ka vlerë ndërkombëtare. Kjo certifikatë për kudo, në Europë, Azi e për kudo. Është një privilegj i madh për ju që filloni këtë kurs. Kemi besim se do jetë i suksesshëm. Kompania izraelite është një kompani elitare.
Sa kemi filluar këtë bashkëpunim, por jam optimist që ne do shkelim në pista të tjera. Siç mund të jetë teknologjia e informacionit dhe ligji.

Dua të falënderoj ambasador Dashnor Dervishin, një ambasador karriere, është në zanafillë të këtij projekti, po ashtu ambasadorin tonë në Izrael.

Dua të falënderoj punonjësit tanë që u morën me këtë projekt. Dua të falënderoj dekanin e Fakultetit, Bahollin, në veçanti Genti Hoxhollin, koordinator i këtij projekti”, tha Ruka.

Komuniteti shqiptaro-hebre në Izrael feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës!

Aktivistë të shquar të komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, dhe stafet diplomatike të Ambasadave të Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael bëhen…

Izrael

Si Izraeli ndërtoi makinën ushtarake më të saktë në botë

2014-ta ishte një pikë kthese për IDF-në në betejën e saj kundër sistemeve të tuneleve të Hamasit. Ja se si…

Shqipëri

Komuniteti shqiptaro-hebre në Izrael feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës!

Aktivistë të shquar të komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, dhe stafet diplomatike të Ambasadave të Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael bëhen…

Kosove

Marrëveshje midis Qendrës së Inovacionit në Kosovë dhe “Holon Institute of Technology” në Izrael

Në Holon të Izraelit u nënshkrua sot një Marrëveshje Mirëkuptimi mes Qendrës së Inovacionit në Kosovë dhe “Holon Institute of…

OPED

Izraeli dhe lufta e ardhshme botërore

Parashikimet për një luftë botërore të ardhshme nuk qëndrojnë në shqyrtim dhe rreziqet për Izraelin në çdo rast qëndrojnë diku…

Bota

Britania e Madhe e shpall Hamasin organizatë terroriste

Çdo anëtar i organizatës dhe ata që e mbështesin atë brenda Britanisë së Madhe, mund të dënohen me burgim deri…

Spyzone

Si Izraeli ndërtoi makinën ushtarake më të saktë në botë

2014-ta ishte një pikë kthese për IDF-në në betejën e saj kundër sistemeve të tuneleve të Hamasit. Ja se si…