Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Izrael, Raphael Faust: Dashuria ime për shqiptarët është e përjetshme!

Ftesa që mora prej tyre me atë rast për të vizituar Shqipërinë ishte fillimi i një marrëdhënieje të veçantë që zhvillova me Shqipërinë dhe popullin shqiptar, marrëdhënie e cila vazhdon edhe sot e kësaj dite.

Amira Arnon: Përvojat e mia të bukura si Ambasadore e Izraelit në Shqipëri

Ish-Ambasadore e Izraelit në Shqipëri gjatë dy viteve 2007-2009. – Shkrimi i ambasadores Amira Arnon publikohet si pjesë e fushatës së Gazetës Online “Izraeli Sot”, në kuadër të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit, më 19 gusht 1991.

Valentina Leskaj: Miratimi nga Shqipëria i Përkufizimit IHRA të Antisemitizmit një ngjarje e rëndësishme!

Nga Valentina Leskaj, anëtare në Bordin Këshillues në Lëvizjen Kundër Anti-Semitizmit (CAM)

Qirjako Kureta: Kënaqësia ime më e madhe, heqja e sistemit të vizave për shqiptarët nga Izraeli

I ngarkuari me punë a.i. në periudhat tetor 2006 – shtator 2007 dhe nëntor 2009 – mars 2011 në Ambasadën e Shqipërisë në Izrael.

Bardhyl Canaj, 30 vjet midis Shqipërisë dhe Izraelit…

Tani pas më shumë se gjashtë vjetësh në detyrë, Bardhyl Canaj, i cili është ambasadori i pestë i Shqipërisë në Izrael, pas Dashnor Dervishit, Bashkim Dinos, Tonin Gjurajt dhe Bujar Skendos, thotë: “Sa më shumë e njoh Izraelin, aq më shumë e dua këtë vend”.

Ambasadori Noah Gal Gendler: Universiteti “Luarasi”, model bashkëpunimi me kompani prestigjoze izraelite

Ambasadori Izraelit në Shqipëri, Noah Gal Gendler, vizitoi universitetin “Luarasi” në prag të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit.

Dashnor Dervishi: Tre momentet e mëdha të miat, si ambasadori i parë i Shqipërisë në Izrael!

Dashnor Dervishi është një nga diplomatët më të njohur të Shqipërisë dhe ambasadori i parë i saj në Izrael

Shqipëri-Izrael, një historik i marrëdhënieve diplomatike

Shqipëria e ka njohur Izraelin, më 16 prill 1949. Më 19 gusht 1991 u vendosën marrëdhëniet diplomatike.