Hapja e Departamentit të Holokaustit në Shkup, Asani: Bëmë detyrën si shqiptarë

Në prani të përfaqësuesve të lartë vendorë dhe ndërkombëtar në Institutin e Trashëgimisë Kulturore dhe.

Shkup, instituti shqiptar hap Departamentin për Holokaustin

Me rastin e deportimit të mbi 7100 hebrenjëve para 76 vjetësh nga Maqedonia, Instituti për Trashëgiminë Kulturore dhe Shpirtërore të shqiptarëve këtu në Maqedoninën e Veriut përuroi përmes një ceremonie Departamentin për studimet mbi Holokaustin, i pari i këtij lloji në rajon.

Zaev kërkon falje për gabimin e tij gjatë fjalimit për Holokaustin

Kryeministri Zoran Zaev, gjatë fjalimit të tij ka bërë një lëshim për të cilin ai kërkoi falje publike në profilin e tij në Facebook.

Maqedoni, 76 vjet nga deportimi i hebrenjve

Natën mes 10 dhe 11 marsit 1943, 7144 persona, pothuajse të gjithë hebrenj të Maqedonisë, u arrestuan dhe 10 ditë më pas u transferuan me trena mallrash në kampin e vdekjes në Treblinkë.

Promovohet libri “Jeta ime nën pushtimin nazist” i Skënder Asani

Me rastin e 27 janarit, ditës së Holokaustit, në Muzeun Kombëtar të Fotografisë “Marubi” në Shkodër u promovua libri “Jeta ime nën pushtimin nazist”, kushtuar gruas hebreje Mimi Kamhi Ergas Faraxhi.

Ambasadori i Izraelit ne Maqedoni, Dan Oryan,
Izraeli është duke bërë miq të rinj në Ballkan, por qetësisht

Analizë e revistës së njohur prestigjioze “The Economist”. Krerët e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Serbisë, Bosnjë dhe Hercegovinës kanë qenë në vizita zyrtare në Izrael