Shpëtoi mbi 1200 hebrenj, diplomati kilian “Fisnik midis Kombeve”

Një diplomat kilian u nderua me titullin “Fisnik midis Kombeve”, për shpëtimin e më shumë.

Ministri rus i Mbrojtjes, Sergei Shoigu, viziton Yad Vashem

Kryeministri i  Izraelit, Benjamin Netanyahu u takua me ministrin rus të Mbrojtjes, Sergei Shoigu. ministri.

Bashkëpunim mes Arkivit Qendror të Shqipërisë dhe Yad Vashem

Nënshkruhet në Jeruzalem marrëveshja e bashkëpunimit mes Arkivit Qendror të Shtetit dhe Institucionit të Holokaustit, Yad Vashem. Mori pjese edhe Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj.

SHBA, Panariti i dhuron artifakte Muzeut të Holokaustit

TIRANË, 17 Korrik / ATSH-Gjergji Mima/ – Ministri i Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të.

Rama në Izrael: Në Shqipëri komunitetet e ndryshme fetare kanë një marrëdhënie të veçantë mes tyre

Kryeministri Edi Rama, gjatë vizitës së tij zyrtare në Izrael u takua edhe me Presidentin.

Netanyahu krahason Iranin me nazistët

Në fjalimin e tij mbi holokaustin, mbajtur në Memorialin e Jad Vashemit, kryeministri izraelit Benjamin.

Ekspozitë në Lozanë: Shqiptaret shpetuan hebrenjte

Izraelisot.com, 13 shkurt 2014 – Gjatë Luftës së Dytë Botërore, shumë shqiptarë myslimanë i shpëtuan.

Holokausti, 6 milionë hebrenj te vrare

Izraelisot.com, 26 janar 2015 – Holokausti apo në hebraisht HaShoah (katastrofa) është përndjekja sistematike dhe.

Shqipëria, 75 “Fisnikë Mes Kombeve” në Yad Vashem

Shqipëria ka 75 “Fisnike mes Kombeve” nga 25,271 që janë në total në Muzeun e.

Rekord, 1.5 milionë vizitorë në Aushwitz

Varshave, 6 janar 2015 – Një numër rekord, prej 1,534 milionë vizitorësh kanë qenë gjatë.