Neki Babamusta: Si e shpëtuam familjen hebreje dhe ushtarët italianë në 1943

Ai është dekoruar së fundmi nga qeveria amerikane për kontributin e tij ndërkombëtar dhe demokracinë..

Biçakajt, fisnikët shqiptarë që shpëtuan 26 hebrenj nga Holokausti

Mefail dhe Njazi Biçaku nga Librazhdi jane vleresuar nga “Lidhja Izraelite kunder racizmit”-nje organizate e hebrenjve ne SHBA, pasi gjate periudhes se luftes, familja Biçaku strehoi ne shtepine e saj 26 hebrenj.

Izrael, Meta viziton Muzeun “Yad Vashem”

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta dhe delegacioni parlamentar shqiptar vizitojnëMuzeun “Yad Vashem” dhe përshëndeten zyrtarisht.

Filmi Besa, The Promise

Londër:- Në mbrëmjen e 16 janarit 2014 në Pinner Sinagogë, një nga zonat me numrin.

Presidenti Nishani në Izrael, takon kryeministrin Netanyahu

Presidenti Nishani, gjatë vizitës në Izrael është pritur në një takim nga kryeministri Benjamin Netanyahu..

Komuniteti kanadez hebre falenderon Shqiperine

Montreal, 24 dhjetor 2012- Komuniteti hebre në Montreal të Kanadasë falënderoi shqiptarët, për heroizmin e.

Besa shqiptare që shpëtoi hebrenjtë nga nazistët

Kur e pyet se ç’është besa për të, Christine S. Romero përlotet. “Besa është mesazhi.

Shqiptaret qe shpetuan hebrenjte ne dokumentar

Dokumentari “Besa – The Promise” sfidon klishetë e vjetra rreth myslimanëve duke rikujtuar shqiptarët heroikë.

Shqiptarët që shpëtuan hebrenjte

Rexhep Hoxha ende kujton qartë atë ditë të vitit 1967 kur babai i tij ia.