“Nobel” në Mjekësi/ Hebreu Karl Landsteiner, babai i transfuzionit të gjakut

Karl Landsteiner zhvilloi sistemin modern të klasifikimit të grupeve të gjakut në A, B, AB dhe 0, në vitin 1900

Fizikanti hebre Roger Penrose fiton “Nobel në Fizikë”, së bashku edhe me Reinhard Genzel dhe Andrea Ghez

Tre shkencëtarë janë vlerësuar me Çmimin Nobel 2020 në Fizikë për punën për të kuptuar vrimat e zeza në hapësirë. Roger Penrose, Reinhard Genzel dhe Andrea Ghez u shpallën fituesit e këtij viti në një konferencë shtypi në Stokholm. Roger Penrose, i lindur në Colchester, Essex, është djali i psikiatrit dhe gjenetistit Lionel Penrose dhe Margaret Leathes, një nip i psikologut John Beresford Leathes me gruan e tij nga hebrenjtë rusë, Sonia Marie Natanson, që u largua nga St. Petersburg në vitet 1880.

Selman Waksman, nobelisti që shpëtoi botën nga turbekulozi

Biokimisti amerikano-hebre shpiku streptomicinën me të cilën fitoi edhe Çmimin Nobel në vitin 1952

Çmimi Nobel për Paqen nderon luftën kundër dhunës seksuale

Nadia Murad, një ish-peng i Shtetit Islamik dhe doktori kongolez, Denis Mukwege fitues të çmimit prestigjioz

Artur dhe Roxher Kornberg, babë e bir, fitues të Çmimit Nobel

Të rritur në një familje amerikano-hebreje, të dy fituan çmimin prestigjioz në Mjekësi (1959) dhe Kimi (2006)

Izraelitet qe kane fituar Çmimin Nobel

Izraeli është midis 73 vendeve në botë që kanë fituat të paktën një Çmim Nobel..

Tre fitues të Nobelit në kimi, mes tyre izraeliti Ariel Warshel

Çmimin Nobel për Kiminë këtë vit e morën tre shkencëtarë: Martin Karplus, Michael Levitt, dhe.