Irani dhe Izraeli: Lufta e pashmangshme?

Marrëdhëniet Iran-Izrael janë në thelb një lojë me shumën zero, duke i lënë Izraelit pak zgjidhje, veçse të veprojë sipas instinkteve të tij ekzistenciale. Prandaj, përshkallëzimi në përdorimin e forcës për të rikthyer epërsinë iraniane në politikën e Lindjes së Mesme, për të parandaluar bërthamimin e tij dhe për të parandaluar rrethimin e Izraelit nga përfaqësuesit iranianë, është i mundshëm.

A ka ardhur koha që Biden të tregoje forcën e SHBA-së?

Shumë shpejt mund të vijë një kohë kur administratës Biden do t’i duhet të tregojë hapur gatishmërinë për të përdorur forcën ndaj Iranit, për të dërguar një mesazh të qartë se Amerika është ende serioze në synimin e saj për të mbetur një superfuqi globale.

Memorandum Bashkëpunimi mes Akademisë Diplomatike të MPJ dhe Qendrës Studimore BESA të Izraelit

Marrëveshja krijon kushte për trajnimin e diplomatëve të rinj shqiptarë në Qëndrën Studimore BESA, shkëmbim informacionesh , studime të çështjeve e të drejtës ndërkombëtare, work-shope mes ekspertëve të të dy qëndrave studimore, hartimin e programeve për organizimin e seminareve dhe konferencave të përbashkëta.