Iu mohuan të drejtat, Sllovakia kërkon falje për ligjet e Luftës së Dytë Botërore kundër hebrenjve

Qeveria e Sllovakisë ka kërkuar falje për legjislacionin e Luftës së Dytë Botërore që, u ka mohuar të drejtat hebrenjve në këtë shtet.

Nga tollonat për bukë, në miliarder: Mendja hebraike e Jan Koum pas WhatsApp

Jan Koum është historia tipike e suksesit. Miliarderi ukrainas ishte mendja prapa WhatsApp, aplikacioni i mesazheve.

Polemika në Gjermani, hebrenjtë kundër Turit që kalon përpara kampit nazist

Në datat 26 deri në 29 gusht, zhvillohet turi i çiklizmit në Gjermani. Pjesë e itinerarit është edhe një ish kamp përqendrimi

Joe Biden emëron zv.drejtor të CIA-s hebreun David Cohen

Presidenti amerikan Joe Biden ka emëruar ish-zv/ drejtorin e CIA-s David Cohen të kthehet në të njëjtin rol.

1700 vjet jetë hebreje në Gjermani

Ushqim kosher, festivale e festa hebreje: Gjermania feston një vit me radhë larminë e jetës hebreje. Shkak është një dekret romak i vitit 321.

Si ua ndryshoi jetën hebrenjve Napoleon Bonaparti

Falë Napoleonit, hebrenjtë që ishin margjinalizuar ekonomikisht dhe politikisht dhe ishin të kufizuar fizikisht në getot evropiane, u bënë të lirë të hyjnë në shoqërinë evropiane.

“Operacioni Shkëmbi”, hebrenjtë nga Etiopia priten në Izrael nga Netanyahu

Në fluturimin hapës të Operacionit Shkëmbi i Izraelit, 316 anëtarë të komunitetit Falash Mura nga Etiopia mbërritën në Izrael të enjten dhe u përshëndetën nga Kryeministri Benjamin Netanyahu

Astronautja hebreje Jessica Meir dëshiron të jetë gruaja e parë në Hënë

E quajtur si një nga “100 Njerëzit më me Ndikim” të revistës “Time” të vitit 2020, Meir ka një histori interesante Hebreje. Meir po punon për planet e saj të udhëtimit në një destinacion të vetëm: Ajo dëshiron të ecë në Hënë.

Hebrenjtë janë vetëm 2% në SHBA, por luajnë një rol të madh në politikë

Pavarësisht se përbëjnë vetëm 2 përqind të popullsisë së përgjithshme të SHBA, hebrenjtë gjithmonë kanë luajtur një rol të madh në politikë.

Larry Page dhe Sergei Brin, dy hebrenjtë e Google që ndryshuan jetët tona

Sot Google feston ditëlindjen e tij. Sot është e 22-ta për motorin gjigant të kërkimeve në internet dhe shumë teknologjive dhe risive inovaviteve, që na e kanë bërë jetën tonë më të lehtë dhe më të këndshme.