Ambasadori amerikan (1930-1933), Herman Bernstein: Në Shqipëri nuk gjeta antisemitizëm

Herman Bernstein nxiti marrëdhëniet SHBA-Shqipëri dhe u mrekullua nga komuniteti i lulëzuar hebre i Shqipërisë

“Jewish Daily Bulletin”: Vajza e ambasadorit hebreo-amerikan Bernstein martohet në Shqipëri

Ceremonia e zhvilluar, më 19 tetor 1930 në legatën amerikane, u krye nga kryetari i bashkisë së Tiranës, Rexhep Jella

Mjekët hebrenj në Shqipëri

Ambiciet e Mbretit Zog për reformimin e sistemit shëndetësor me inaugurimin e spitalit në 1932 dhe me shkollën e infermierëve dhe të mamive, këshilluar këto nga dr.Jani Basho, bënë që ai të fillojë të ftojë aty profesorë e mjekë hebrenj, që largoheshin nga Gjermania dhe Austria.

Dita e Holokaustit, Forumi “Hebrenjtë në Republikën e Vlerave” në Korçë

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të kujtimit të viktimave të Holokaustit, u zhvillua sot në “Universitetin Fan S. Noli” të Korçës forumi “Hebrenjtë në Republikën e Vlerave”. Eventi, i cili ishte bashkëpunim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Universitetit “Fan S. Noli” dhe Institutit Shqiptar të Sociologjisë, u drejtua nga prof. as. dr. Irena Nikaj, Presidente e Shoqatës Sociologjike Shqiptare (ALBSA).

“Jewish Daily Bulletin”: Gazetari i shquar hebre, Herman Bernstein, emërohet ambasador në Shqipëri

Herman Bernstein, autor, gazetar dhe editor i shquar, i është ofruar vendi i ministrit (ambasadorit) në Shqipëri nga Presidenti amerikan Hoover. Lajmi i publikuar nga “Jewish Daily Bulletin”, më 31 janar 1930.

Libër për një mendjendritur

Me shkas nga libri “Herman Bernstein, ambasador i SHBA-së në Shqipëri (1930-1933), i M. Berishës.