Jewish Telegraphic Agency: 100 hebrenj në Shqipëri mund të bien në duart e Gestapos

“Jewish Daily Bulletin” shkruan, më 21 prill 1939, për rrezikun që iu kanosej 100 refugjatëve hebrenj në Durrës

Jewish Telegraphic Agency: Ja si e njohu Shqipëria shtetin e Izraelit

Më 19 prill 1949, Shqipëria u bë shteti 52-të që njohu statusin diplomatik të shtetit hebre

Lituania, 37 milionë euro për të mbijetuarit e Holokaustit

Mbi një dekadë më parë ndau 36 milionë euro. Sot në vend kanë mbetur vetëm 5000 hebrenj

Media hebraike: Shqiptarët i mashtruan gjermanët se nuk kishte asnjë hebre në vend

“Jewish Daily Bulletin”, 4 shkurt 1946, publikon shkrimin e gazetarit të njohur ruso-hebre, Ilya Ehrenburg

Astronautja hebreje Jessica Meir dëshiron të jetë gruaja e parë në Hënë

E quajtur si një nga “100 Njerëzit më me Ndikim” të revistës “Time” të vitit 2020, Meir ka një histori interesante Hebreje. Meir po punon për planet e saj të udhëtimit në një destinacion të vetëm: Ajo dëshiron të ecë në Hënë.

Hebrenjtë e Kosovës për marrëveshjen me Izraelin: Është si një festë!

Komuniteti i vogël hebre të Kosovës është i lumtur që po krijon lidhje zyrtare diplomatike me Izraelin. – Shkrim nga Jewish Telegraph Agency

This Holocaust survivor turned architect designed a memorial honoring Albanians who saved Jews

Stephen B. Jacobs for several years he worked to design a Holocaust memorial for Albania’s capital. Unveiled last month at the entrance to the Grand Park of Tirana, the simple memorial features three stone plaques — in Albanian, English and Hebrew — that highlight the stories of Albanians who saved Jews during World War II.

(1945) “Jewish Daily Bulletin”: Shpëtuan në Shqipëri, hebrenjtë jugosllavë letër mirënjohje

Agjencia Hebraike e Lajmeve (“Jewish Telegraphic Agency”), përmes buletinit të saj ditor, “Jewish Daily Bulletin”, 14 janar 1945, bën të ditur mbi mirënjohjen e hebrenjve jugosllavë, të cilët “u pritën fisnikërisht në shtëpitë e familjeve shqiptare dhe mbrojtur nga çdo vështirësi.

Programi Pierce i Studimeve Hebraike, zgjidhja e mençur e komunitetit hebre në Greqi

Ky shkrim nga gazetari amerikano-izraelit, Larry Luxner është shkruar për Jewish Telegraphic Agency dhe është sponsorizuar nga Ronald S. Lauder Foundation. Luxner shkruan rregullisht për “The Times of Israel” dhe “Washington Diplomat” dhe media të tjera ndërkombëtare.

Kryebashkiaku mysliman i Londrës, Sadiq Khan, anëtarësohet në Lëvizjen Hebraike Laburiste

Khan tha se ai e ndërmori aksionin, për të dëshmuar “mbështetje dhe vlerësim” për hebrenjtë britanikë