Bashkësia Hebreje-Bet Israel Kosova, aktivitet për Ditën e Holokausit

Bashkësia Hebreje-Bet Israel Kosova si çdo vit ,sot organizoi Ditën Ndërkombëtare Përkujtimore të Holokaustit.

Muzeu Hebraik i Vlorës, historia e bukur e hebrenjve shqiptarë

Popullsia hebreje e Vlorës arrinte në rreth 2600 në vitet 1500, kur qyteti ishte një qendër tregtare. Sot, kjo shifër është zvogëluar në 50-100 hebrenj me origjinë shqiptare.

Elia Pirra, shqiptaro-hebreu që do të takohet me Kryeministrin Netanyahu në Izrael

Elia Pirra merr pjesë në kampingun e organizuar nga Qeveria e Izraelit, “Chidon Hatanach Israel /5779-2019”

Hanukah në Shqipëri, familja Pirra ndez dritat në kryeqytet

Sot kudo ku jetojnë hebrenjtë, përfshirë edhe në Shqipëri dhe Kosovë, nisi festa e Hanukah

Komuniteti hebraik shqiptar feston Purimin

Tiranë, 18 mars 2014- Komuniteti hebraik shqiptar feston “Purim”, merr pjesë ambasadori i Izraelit, Sh.t.Z. David.