Transkripton automatikisht zërin e regjistruar, Verbit thith 23 mln dollarë

Me qendër në Tel Aviv, Verbit po zhvillon një sistem të bazuar në sistemin IA që automatikisht transkripton fjalën apo fjalimin e regjistruar.


Verbit, një startap izraelit, që po zhvillon një sistem të bazuar në Inteligjencën Artificiale (IA), dhe që mund të transkriptojë automatikisht zërin e regjistruar, ka thithur 23 milionë dollarë në një seri fondesh të udhëhequr nga kompania izraelite Viola Ventures.

Pasi zëri i regjistruar është konvertuar në tekst, një operator njerëzor, me njohuri të përsosur të fushës në fjalë, kontrollon ‘outputin’ për gabime dhe pasaktësi.

E themeluar në vitin 2016, Verbit po zhvillon një sistem të bazuar në sistemin IA që automatikisht transkripton fjalën apo fjalimin e regjistruar, shkruan “Calcalist”

Sipas raporteve të kompanisë, Verbit ka më shumë se 100 klientë në fushat e arsimit dhe ligjit.

Verbit punëson rreth 80 vetë në Tel Aviv dhe Kiev dhe synon të përdorë këto fonde për të hapur një zyrë në Nju Jork.

Kompania është aktualisht e fokusuar në shkallëzimin dhe kërkesën e kënaqshme, tha Tom Livne, bashkë-themelues dhe CEO i Verbit.

Investitorët  e tjerë që e kanë çuar në total fondin e mbledhur në 34 milionë dollarë, përfshijnë firmat me kapital të bazuar në Izrael, Venture Vertex, Vintage dhe Claltech.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…

SPYZONE

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një…