Inovacioni izraelit, transformon ujin e kripur në të pijshëm përmes energjisë diellore

Kompania Tethys Desalination ka zhvilluar një pajisje inovative që transformon ujin e kripur ose të ndotur në ujë të pijshëm

Shkencëtarët izraelitë krijojnë robotin që “nuhat” për të identifikuar sëmundjet

Në punën e tyre të ardhshme, shkencëtarët izraelitë planifikojnë t’i sigurojnë robotit një aftësi navigimi

Izraeli do të ndërtojë impiantin 5.5 miliardë dollarë për të furnizuar me ujë të pijshëm Arizonën në SHBA

IDE Technologies u themelua në vitet 1960 për të transformuar oqeanet e botës në ujë të pastër të përballueshëm.

Shndërrimi i nxehtësisë së “mbeturinave” industriale në energji elektrike të pastër

Një startup izraelit po zhvillon një mënyrë për ta kthyer atë nxehtësi në energji elektrike me emetim zero

Eksperti i Google: Ja pse Izraeli është special për ne!

“Business Insider”: Facebook, Google dhe Microsoft përdorin Izraelin për Kërkimin dhe Zhvillimin e tyre (R & D).

Izraeli lëshon në hapësirë nanosatelitin e komunikimit kuantik

Nanosateliti 20 cm i Universitetit të Tel Avivit është projektuar për të komunikuar nga hapësira me një stacion tokësor optik

Bota pa tela: Karikoni pajisjen tuaj nga transmetuesi i montuar në tavan

Wi-Charge, me seli në Izrael, është kompania e parë që komercializon karikimin me valë përmes ajrit

A mund t’i kthejmë ndërtesat në bateri gjigante?

Kur ashensorët nuk përdoren për të transportuar njerëz, ato mund të përdoren për të ruajtur ose prodhuar energji elektrike.

Izraeli planifikon të vendosë panele diellore në Hënë për prodhimin e oksigjenit

Viti 2025 do të shohë uljen e parë hënore të “Artemis” me ekuipazh që nga “Apollo 17” në vitin 1972

Shkenca mjekësore izraelite, riparimi i valvulave pa operacion në zemër të hapur

Një kompani izraelite po zhvillon një procedurë minimalisht invazive për të rregulluar pamjaftueshmërinë e valvulës së zemrës kur një zëvendësim nuk është i nevojshëm.