Katër djem, një ide “Innoviz Technologies” dhe… 252 mln dollarë financime nge megakompanitë

Innoviz u themelua në vitin 2016 nga CEO Omer Kailef, Oren Rosenzweig, Amit Steinberg dhe Oren Buskila. Ajo është një kompani vlerësimi prej 550-600 milionë dollarë.


Startapi izraelit Innoviz Technologies, i cili zhvillon sensorë të LiDAR dhe softuer perceptues për industrinë e makinave, bëri të ditur se ka ngritur një shtesë prej 38 milionë dollarë si pjesë e raundit të financimit të Serisë C.

Kjo sjell raundin e financimit të Serisë C në 170 milionë dollarë dhe shumën totale të ngritur nga kompania në 252 milionë dollarë.

Të gjitha fondet e ngritura do të jenë në dispozicion për investime nga kompania.

Raundi i financimit u përfundua, sipas burimeve të tregut, në një kompani vlerësimi prej 550-600 milionë dollarë.

Innoviz u themelua në vitin 2016 nga CEO Omer Kailef, Oren Rosenzweig, Amit Steinberg dhe Oren Buskila.

Që nga themelimi tre vjet më parë, Innoviz ka formuar një numër të partneriteteve me një grup në rritje të furnizuesve kryesorë në industrinë automobilistike, ndër të cilat janë Harman, Magna, Aptiv dhe HiRain Technologies. Përveç kësaj, prodhuesi BMW do të fillojë instalimin e detektorëve LiDAR të Innoviz në automjetet autonome dhe gjysmë autonome të BMW, duke filluar nga viti 2021.

Kompania tani ka 250 të punësuar në zyrat e saj në mbarë botën. 225 prej tyre janë në Izrael.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…