Ambasadorët Canaj dhe Demiri, të ftuar nderi në Bashkinë e Herzliya në Izrael

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj, Ambasadorja e Kosovës Ines Demiri, të shoqëruar nga Ambasadori i Izraelit në Maqedoninë e Veriut, Dan Oryan, ishin të ftuarit e nderit në Herzliya, ku u pritën nga Eyal Kitzis, Kryetari i Bashkisë.


Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj, Ambasadorja e Kosovës Ines Demiri, të shoqëruar nga Ambasadori i Izraelit në Maqedoninë e Veriut, Dan Oryan, ishin të ftuarit e nderit në Herzliya, ku u pritën nga Eyal Kitzis, Kryetari i Bashkisë.

Në ndërtesën e Komunës Herzliya, u bënë fotografi për një ekspozitë të re për të rritur ndërgjegjësimin për fëmijët me nevoja të veçanta, e cila do të hapet së shpejti – një ekspozitë “e përmbysur”.

Ekspozita do të paraqesë fotografi të personazheve të famshëm së bashku me kryetarë bashkish, ambasadorësh dhe fëmijë me nevoja të veçanta, gjatë së cilës disa nga fotografët qëndrojnë në duar se mesazhi është se të gjithë mund të bëjnë gjithçka, pa marrë parasysh çfarë.

Qëllimi i ekspozitës është të përcjellë mesazhin se të gjithë janë të barabartë, pavarësisht nga feja, raca, gjinia, ngjyra ose ndonjë ndryshim tjetër.

Eyal Kitzis, Kryetari i Bashkisë Herzliya Moshe Fadlon, Ambasadori i Izraelit në Maqedoninë e Veriut, Dan Oryan, Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj, Ambasadorja e Kosovës Ines Demiri, fëmijë me nevoja të veçanta dhe atletë që dinë të qëndrojnë në këmbë morën pjesë në foto.

Gjatë xhirimeve, Ambasadori i Izraelit në Maqedoninë e Veriut, Dan Oryan, i befasoi të pranishmit duke bërë doreza, ushtrime fleksibiliteti dhe akrobaci mbresëlënëse. Ata që po fotografonin u befasuan shumë nga shfaqja mbresëlënëse e ambasadorit atletik.

Këto ditë ekspozita po fotografohet në të gjithë vendin dhe së shpejti do të jetë e hapur për publikun e gjerë.

Eyal Kitsis ka mbështetur dhe vullnetarizuar për shumë vite me fëmijë me nevoja të veçanta – ndër të tjera, ai është një partner në klubin “Lev Yam” në Herzliya për studime surfimi për fëmijët me nevoja të veçanta.

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Izrael

Popullsia e Izraelit arrin në 9.4 milionë banorë

Popullsia e vendit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar, raporton Byroja Qendrore e Statistikave.

Shqipëri

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Kosove

E dërguara e Kosovës në Izrael, Ines Demiri hedh sytë pas në “hapin e rëndësishëm dhe emocionues historik”

Një vit pas krijimit të marrëdhënieve zyrtare, Ines Demiri thotë se ambasada e saj synon "të thellojë bashkëpunimin dypalësh midis…

OPED

Kodi i Besës në shpëtimin e Hebrenjve dhe Kodi i Diplomacisë i “Festivalit Kulturor Shqipëri-Izrael”

Fjala e zv.ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme e mbajtur në "Festivaliin Kulturor Shqipëri-Izrael”

Bota

Blinken: Sa më shumë vende arabe ta njohin Izraelin!

Sekretari i Shtetit në SHBA, Antony Blinken bëri thirrje që më shumë vende arabe ta njohin Izraelin.

Spyzone

Këto 5 Armë garantojnë sigurinë e Izraelit

Nga ushtarët te nëndetëset masive, Izraeli ka një forcë luftarake moderne.