Presidenti i World Jewish Congress, Ronald S. Lauder: Isaac Herzog, figurë e shquar e hebraizmit në botë!

Presidenti i World Jewish Congress (Kongresi Hebre Botëror), Ronald S. Lauder, uroi Isaac Herzog, për zgjedhjen e tij si Presidenti i i 11-të i Izraelit dhe vlerësoi angazhimin e Herzog për të luftuar antisemitizmin.


Presidenti i World Jewish Congress (Kongresi Hebre Botëror), Ronald S. Lauder, uroi Isaac Herzog, për zgjedhjen e tij si Presidenti i i 11-të i Izraelit dhe vlerësoi angazhimin e Herzog për të luftuar antisemitizmin.

“Unë nuk mund të mendoj për një përfaqësues më të mirë ose më të aftë të Shtetit të Izraelit dhe popullit të Izraelit – hebrenj dhe arabë, fetarë dhe sekularë,” tha Presidenti i Kongresit Hebre Botëror, Ronald S. Lauder.

Duke vërejtur historinë e familjes së Herzog – babai i tij, Chaim Herzog, një gjeneral në Forcat e Mbrojtjes së Izraelit, shërbeu si presidenti i gjashtë i Izraelit; dhe gjyshi i tij, Yitzhak HaLevi Herzog, shërbeu si rabini kryesor i Irlandës, dhe më vonë, duke ndjekur Rabbin Abraham Isaac Kook, kryeparbi Ashkenazi i Izraelit – Lauder tha se Herzog “sjell në këtë pozitë të re dinjitetin dhe thellësinë e një burri të vërtetë shteti.

“Duke ndjekur shërbimin e tij të shquar si kryetar i Agjencisë Hebraike për Izraelin, Isaac Herzog sjell në presidencën e Izraelit një kuptim dhe vlerësim të thellë për mozaikun që është hebraizmi botëror në lavdinë dhe larminë e tij,” tha Lauder.

“Lulja e Vlorës”, Anna Kohen rrëfen në një libër historinë e familjes së saj hebreje në Shqipëri

Lindur dhe rritur në një komunitet të vogël hebre në Shqipëri, Anna Kohen ka një lidhje të veçantë me qytetin…

Izrael

Presidenti Biden në Izrael, mes shqetësimeve mbi programin bërthamor të Iranit

Presidenti Joe Biden fillon vizitën e tij të parë në Lindjen e Mesme me një detyrë të rëndësishme, të sigurojë…

Shqipëri

“Lulja e Vlorës”, Anna Kohen rrëfen në një libër historinë e familjes së saj hebreje në Shqipëri

Lindur dhe rritur në një komunitet të vogël hebre në Shqipëri, Anna Kohen ka një lidhje të veçantë me qytetin…

Kosove

Bashkëpunimi në fushën e Sigurisë dhe Mbrojtjes midis Kosovës dhe Izraelit, Demiri takon gjeneralmajorin Eiland

Ambasadorja e Kosovës në Izrael, Ines Demiri, zhvilloi një takim me Gjeneralmajorin (në pension) e Forcave të Mbrojtjes të Izraelit,…

OPED

Bashkëjetesa: Çfarë mund të mësojë bota nga Shqipëria

Shqipëria është një vend i vogël, ndonjëherë larg axhendës politike globale. Sidoqoftë, ka shumë për të mësuar.

Bota

Britania e Madhe e shpall Hamasin organizatë terroriste

Çdo anëtar i organizatës dhe ata që e mbështesin atë brenda Britanisë së Madhe, mund të dënohen me burgim deri…

Spyzone

Çfarë mund të mësojnë Izraeli dhe fuqitë e tjera ushtarake nga Lufta Rusi-Ukrainë

Fleksibiliteti, logjistika dhe përdorimi i armëve inovative janë çelësat e fitores.