Shiko të padukshmen, “TriEye” bashkëpunon me “Trimble” për ultrasensorët e gjeneratës së re

Startapi izraelit “TriEye”, zhvilluesi i sensorit të parë të imazhit në botë me Valë të Shkurtra (SWIR -Short-Wave Infrared) në tregun masiv, nisi bashkëpunimin e saj me Trimble, një udhëheqës global në teknologjinë e kontrollit të makinës për bujqësinë dhe ndërtimin.


Startapi izraelit “TriEye“, zhvilluesi i sensorit të parë të imazhit në botë me Valë të Shkurtra (SWIR -Short-Wave Infrared) në tregun masiv, nisi bashkëpunimin e saj me Trimble, një udhëheqës global në teknologjinë e kontrollit të makinës për bujqësinë dhe ndërtimin.

Si pjesë e bashkëpunimit, TriEye do të punojë me Trimble për të eksploruar përdorimin e teknologjisë së tij plotësuese unike dhe inovative me bazë oksid-gjysmëpërçues (CMOS) me bazë SWIR për të mundësuar funksionimin në të gjitha motet dhe kushtet e ndriçimit për të zbuluar rreziqet e mundshme duke përdorur aftësitë e perceptimit vizual në zbatime autonome. Përveç kësaj, kompanitë do të eksplorojnë përdorimin e teknologjisë SWIR të TriEye për matjen e materialit në distancë.

Bashkëpunimi do të përqendrohet në eksplorimin e integrimit të sensorëve HD SWIR me kosto efektive të TriEye me zgjidhjet e përparuara autonome të Trimble për të dhënë të dhëna kritike të imazhit në çdo kohë, duke ndihmuar në përmirësimin e sigurisë, funksionimit dhe besueshmërisë së sistemeve autonome të gjeneratës tjetër. Përtej dukshmërisë së shtuar, kompanitë do të vlerësojnë aftësitë e largëta të TriEye për identifikimin e materialit. Një vlerë e mundshme e shtuar e SWIR në fusha të ndryshme si transporti, bujqësia, nafta dhe gazi dhe ndërtimi.

“SWIR është një komponent kyç në teknologjinë e ndijimit, duke lejuar sisteme autonome për të zbuluar rreziqe që nuk mund të shihen ndryshe në kushte të ndryshme, të tilla si mjegulla, tymi, nata, pluhuri dhe shkëlqimi i diellit. Zgjidhja jonë mundëson autonome më të sigurt dhe më të besueshme operacionet duke siguruar të njëjtat aftësi në një sensor SWIR me kosto të ulët dhe me përkufizim të lartë, “tha Ziv Livne, Zyrtari Kryesor i Biznesit i TriEye. “Puna së bashku me Trimble do të na lejojë të kuptojmë më mirë nevojat specifike të domenit të profesionistëve të pajisjeve të ndërtimit dhe bujqësisë dhe të ofrojmë një zgjidhje që adreson sfidat e industrisë për të shfrytëzuar dhe për të miratuar sisteme autonome të vizionit. Ne jemi të ngazëllyer për të parë interesimin e Trimble në teknologjia jonë dhe zbatueshmëria e mundshme për tregje të ndryshme “.

“Integrimi i sensorëve SWIR të TriEye me zgjidhjet e përparuara autonome të Trimble mund të rezultojë në një aftësi superiore të perceptimit që e sjell industrinë një hap më pranë operacioneve autonome të sigurta dhe të besueshme”, tha Aviad Almagor, Zëvendës President i Divizionit, Teknologjitë e Daljes në Trimble, “E veçanta aftësitë e SWIR mund të mundësojnë kapjen e imazheve kritike të të dhënave që rrit vetëdijen hapësinore për makinat autonome. ”


Rreth TriEye

TriEye është një kompani e çipëve gjysmëpërçuese që zhvillon një zgjidhje me ndjeshmëri me Valë të Shkurtër (SWIR) me kosto efektive, me bazë CMOS. Teknologjia e saj mundëson imazhin HD SWIR dhe aftësitë e ndjeshmërisë së materialit në distancë me një efikasitet të pakrahasueshëm në kushte të zakonshme të shikimit të ulët. E themeluar në vitin 2017, teknologjia e perceptimit të kompanisë lejon që sistemet e vizionit të makinës të operojnë dhe të japin të dhëna të imazhit dhe informacione të efektshme duke ulur ndjeshëm kostot krahasuar me teknologjinë ekzistuese. Për më shumë informacion, vizitoni www.TriEye.tech

Kontakti: Nitzan Yosef Presburger, Drejtor Marketingu në TriEye, [email protected]

BURIMI: TriEye

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Izrael

Popullsia e Izraelit arrin në 9.4 milionë banorë

Popullsia e vendit u rrit me 1.6% gjatë vitit të kaluar, raporton Byroja Qendrore e Statistikave.

Shqipëri

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael, aktivitet unik te Muzeu Historik Kombëtar

Në ditën e pestë të tij, Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael solli një sërë aktivitetesh kulturologjike dhe veprash artistike të jashtëzakonshme te…

Kosove

E dërguara e Kosovës në Izrael, Ines Demiri hedh sytë pas në “hapin e rëndësishëm dhe emocionues historik”

Një vit pas krijimit të marrëdhënieve zyrtare, Ines Demiri thotë se ambasada e saj synon "të thellojë bashkëpunimin dypalësh midis…

OPED

Kodi i Besës në shpëtimin e Hebrenjve dhe Kodi i Diplomacisë i “Festivalit Kulturor Shqipëri-Izrael”

Fjala e zv.ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme e mbajtur në "Festivaliin Kulturor Shqipëri-Izrael”

Bota

Blinken: Sa më shumë vende arabe ta njohin Izraelin!

Sekretari i Shtetit në SHBA, Antony Blinken bëri thirrje që më shumë vende arabe ta njohin Izraelin.

Spyzone

Këto 5 Armë garantojnë sigurinë e Izraelit

Nga ushtarët te nëndetëset masive, Izraeli ka një forcë luftarake moderne.