Kuvendi i Shqipërisë ratifikon konventën me Izraelin për shmangien e taksimit të dyfishtë

Ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj ka prezantuar në Kuvend përfitimet nga konventa e nënshkruar mes Shqipërisë dhe Izraelit.


Kuvendi i Shqipërisë ratifikon konventën me Izraelin për shmangien e taksimit të dyfishtë. Ministrja e Financave Delina Ibrahimaj ka prezantuar në Kuvend projektligjin që do të votohet ditën e sotme mbi konventën e nënshkruar mes Shqipërisë dhe Izraelit.

Sipas saj kjo konventë do të bëjë që cdo shtetas apo biznes që zhvillon aktivitet edhe këtu edhe në Izrael të mos tatohet 2 herë.

Sipas saj me këtë konventë po hidhen bazat për një bashkëpunim më intensiv me bashkëpunëtorët izraelitë. Ajo tha se qëllimi i kësaj është krijimi i një kuadri ligjor që bën të mundur përpjekjet e qeverisë shqiptare kundër evazionit fiskal.

“Qeveria shqiptare ka intensifikuar luftën kundër pastrimit të parave dhe fianancimit të terrorizmit. Marrëveshjet për parandalimin e taksimit të dyfishtë dhe evazionit fiskal përbëjnë një faktor kyç për bashkëpunimin mes vendeve. Projektligji që do të paraqitet për miratim sot lidhet me konventën midis këshillit të ministrave të Shqipërisë dhe Izraelit për shmangien taksimit të dyfishtë ne parandalimin e evazionit fiskal.

Kjo konventë është firmosur në Tel Aviv në maj duke hedhur bazat për një bashkëpunim intensiv me bashkëpunëtorët tonë izraelitë. Përmes kësaj konvente qeveria shqiptare siguron kuadrin e plotë funksional që një person apo një biznes zhvillon aktivitet edhe këtu edhe në Izrael të mos tatohet 2 herë. Ne do të ulim mundësinë për shpangjen e tatimit në të dyja vendet. Lehtësojmë komunikimet mes autoriteteve dhe shkëmbimin e informacionit. Qëllimi ynë është krijimi i një kuardri ligjior që bën të mundur përpjekjet e qeverisë shqiptare kundër evazionit fiskal”- tha ajo.

Projektligji “Për ratifikimin e konventës ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Shtetit të Izraelit për shmangien e taksimit të dyfishtë dhe parandalimin e evazionit fiskal në lidhje me tatimin mbi të ardhurat”, u miratuan me 113 vota pro dhe një abstenim.

Komuniteti shqiptaro-hebre në Izrael feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës!

Aktivistë të shquar të komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, dhe stafet diplomatike të Ambasadave të Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael bëhen…

Izrael

Si Izraeli ndërtoi makinën ushtarake më të saktë në botë

2014-ta ishte një pikë kthese për IDF-në në betejën e saj kundër sistemeve të tuneleve të Hamasit. Ja se si…

Shqipëri

Komuniteti shqiptaro-hebre në Izrael feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës!

Aktivistë të shquar të komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, dhe stafet diplomatike të Ambasadave të Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael bëhen…

Kosove

Marrëveshje midis Qendrës së Inovacionit në Kosovë dhe “Holon Institute of Technology” në Izrael

Në Holon të Izraelit u nënshkrua sot një Marrëveshje Mirëkuptimi mes Qendrës së Inovacionit në Kosovë dhe “Holon Institute of…

OPED

Izraeli dhe lufta e ardhshme botërore

Parashikimet për një luftë botërore të ardhshme nuk qëndrojnë në shqyrtim dhe rreziqet për Izraelin në çdo rast qëndrojnë diku…

Bota

Britania e Madhe e shpall Hamasin organizatë terroriste

Çdo anëtar i organizatës dhe ata që e mbështesin atë brenda Britanisë së Madhe, mund të dënohen me burgim deri…

Spyzone

Si Izraeli ndërtoi makinën ushtarake më të saktë në botë

2014-ta ishte një pikë kthese për IDF-në në betejën e saj kundër sistemeve të tuneleve të Hamasit. Ja se si…