“Ja vlen të investosh në Kosovë!”, Dhoma Ekonomike e Izraelit fton sipërmarrësit izraelitë

Dhoma e Ekonomike e Izraelit (Chamber.gov.il) shkrim për mundësitë që ofron Kosova për investitorët izraelitë.


Dhoma e Ekonomike e Izraelit (Chamber.gov.il) i ka kushtuar një shkrim të posaçëm mundësive që ofron Kosova për investitorët izraelitë.

“Ja vlen të njiheni: Kosova si destinacion i ri për tregti dhe biznes, a e dinit?”, është titulli i shkrimit, ku theksohet se “Kosova është një ekonomi në zhvillim: që nga fitimi i pavarësisë në vitin 2008, ekonomia e Kosovës është në një trend rritës prej rreth 4% çdo vit”.

SHKRIMI I PLOTË

Ja vlen të njiheni: Kosova si destinacion i ri për tregti dhe biznes, a e dinit?

Kosova është një ekonomi në zhvillim: që nga fitimi i pavarësisë në vitin 2008, ekonomia e Kosovës është në një trend rritës prej rreth 4% çdo vit. Politika ekonomike e Kosovës e bën atë ekonominë më të hapur në Ballkan, me rreth 50% të bizneseve në tregun e saj të angazhuara në tregtinë ndërkombëtare.

Pjesa më e madhe e prodhimit të Kosovës është e përqendruar në bujqësi, përpunim të drurit dhe zdrukthtari, ndërtim, energji dhe industri gurore.

Në përgatitje për webinarin që do të mbajmë me temën “mundësitë e biznesit me Kosovën”, ja disa detaje rreth një vendi në Ballkan që ia vlen të njiheni

Kosova kryesisht eksporton metale (47% të totalit të eksporteve) dhe minerale (30% të eksporteve totale), përveç produkteve ushqimore, plastikës dhe gomës, makinerive, pajisjeve elektrike dhe tekstilit.

Konkretisht në Izrael, Kosova eksporton disa veshje, lëkurë, dyshekë dhe pije joalkoolike.

Ndër industritë kryesore me potencial të madh eksporti, mund të përmendim fushën e minierave, ndërtimtarisë, tekstilit, përpunimit të drurit dhe zdrukthtarisë dhe TIK-ut.

Në fushën e TIK-ut, Kosova ofron shërbime SAS/konsulencë IT, shërbime harduerike dhe shitje softuerësh, duke përdorur teknologjitë e të dhënave të mëdha dhe AI.

Oda Ekonomike e Kosovës ka përgatitur një pasqyrë të detajuar të ekonomisë së vendit, investimeve dhe biznesit me Kosovën.

*Në shkurt do të mbajmë një webinar mbi mundësitë e biznesit me Kosovën – data do të shpallet më vonë*

Ambasadorja Peleg: Kryeministri David Ben-Gurion, një vizionar i madh!

Kryeministri i parë i shtetit hebre: "Në Izrael, për të qenë realist, duhet të besosh në mrekulli!"

Izrael

Presidenti Herzog: Izraeli i është mirënjohës popullit shqiptar!

Presidenti izraelit, Isaac Herzog, videomesazh Kuvendit ku shpreh mbështetjen ndaj Shqipërisë

Shqipëri

Kryerabini Yoel Kaplan: Lutem çdo ditë për Shqipërinë!

Gazeta “Izraeli Sot” zhvilloi një intervistë me kryerabinin Yoel Kaplan, në lidhje projektet e "Chabad Albania" në Shqipëri.

Kosove

Mevi Rafuna: “Love in time of Holocaust”, një histori dashurie mes shqiptarëve dhe hebrenjve

Një rrëfim dashurie mes një djali shqiptar me emrin Astrit dhe vajzës hebreje Ana, gjatë Luftës II Botërore.

OPED

“Israeli House Albania” i bëri një shërbim të jashtëzakonshëm Shqipërisë!

Për herë të parë një delegacion nga Shteti i Izraelit, i një niveli shumë të lartë erdhi në Shqipëri

Bota

Blinken dënon aktin terrorist palestinez pranë një sinagoge

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken mbërriti sot në Tel Aviv në një kohë kur dhuna mes Izraelit dhe palestinezëve…

Spyzone

Izraeli, fuqia e tetë më e madhe bërthamore në botë

Sipas raportit, kryesojnë Rusia dhe SHBA, të ndjekura nga Kina, Franca dhe Britania e Madhe.