Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit midis Shqipërisë dhe Izraelit

Sektorët prioritarë dhe projektet zhvillimore janë në bujqësi, turizëm, shërbimet publike, arsim, energji


Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit midis Shqipërisë dhe Izraelit bazuar në vullnetin e përbashkët për të çuar më tej bashkëpunimin ndërinstitucional, duke përcaktuar kuadrin e përgjithshëm të bashkëpunimit teknik dypalësh dhe shumëpalësh midis dy vendeve.

Memorandumi i Mirëkuptimit u nënshkrua nga Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Shtetërore të Programimit Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës (SASPAC), Ilir Beqaj dhe nga Ambasadorja e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg për Agjencinë Izraelite për Bashkëpunimin Ndërkombëtar për Zhvillim (MASHAV).

Sektorët prioritarë, subjekt i marrëveshjeve të mëvonshme specifike për programet dhe projektet zhvillimore janë asistencë teknike në bujqësi, turizëm, shërbimet publike, arsim, energji; çështjet gjinore dhe fuqizimin e gruas; mbështetje në shëndetësi për emergjencat dhe traumën; transferimin e teknologjisë për zhvillimin dhe instalimin e novacioneve; mbrojtjes nga katastrofat, etj..

Instrumentet e dakordësuara për realizimin e objektivave të bashkëpunimit në fushat e mësipërme janë nëpërmjet ndarjes së praktikave më të mira, mbështetjes teknike, shkëmbimit të ekspertëve dhe shkencëtarëve, organizimin e konferencave, ekspozitave dhe krijimit të qendrave kërkimore.

Grupi i përbashkët i punës për zbatimin e Memorandumit të Mirëkuptimit do të mblidhet për të diskutuar programet dhe projektet konkrete, identifikimin e tyre, përcaktimin e kushteve dhe vlerësimin e rezultateve me qëllim maksimizimin e përfitimeve reciproke dhe rekomandime për përmirësime të mëtejshme nëse do të jetë nevojshme.

Ambasadorja e Izraelit, Galit Peleg, merr pjesë në darkën e Iftarit

I pranishëm ishte edhe Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj.

Izrael

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

E vetmja kryeministre femër dhe një nga themelueset e Shtetit të Izraelit

Shqipëri

“Lulja e Vlorës” i Dr. Anna Kohen prezantohet në Izrael

Ambasadat e Kosovës dhe Shqipërisë organizojne promovimin e librit te Dr. Anna Kohen, “Lulja e Vlorës: Duke u rritur hebre…

Kosove

“Grand Hotel Belushi”, hoteli me 5 yje më i bukuri në Kosovë!

Eshtë një investim shumë serioz dhe madhështor i vëllezërve Belushi, të mirënjohur për investimet në Austri

OPED

Ismail Kadare: Pse më zgjoi një interes të veçantë “Hebrenjtë në Shqipëri” i Monika Stafës

Parathënia e shkrimtarit të madh shqiptar, Ismail Kadare, fitues edhe i “Çmimit të Jerusalemit për Letërsi”

Bota

Blinken dënon aktin terrorist palestinez pranë një sinagoge

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken mbërriti sot në Tel Aviv në një kohë kur dhuna mes Izraelit dhe palestinezëve…

Spyzone

Rrëfehet ish-shefi i Mossad, Yossi Cohen: Operacionet që mahnitën shërbimet inteligjente

Yossi Cohen jep detaje specifike të veprimeve të Mossad kundër programit bërthamor të Teheranit