Kujtim Çashku: Filmi izraelit ne Holocaust Memorial Day

Rektori i Akademisë së Filmit dhe Multimedias “Marubi”, regjisori i njohur Kujtim Çashku, është një.

Tal Kravitz: Çdo këngë e imja, lutje për ditë më të mira

Tirane, 22 korrik 2014 – “Çdo muzikë që del nga brenda zemrës, siç është folklori.

Dr.Zino Matathia: Vlora ka nderuar dy rrugë me emrat e hebrenjve, Mateo Matathia dhe Pepe Levi

Në dokumentat zyrtare përmendet se në vitin 1920 Mateo Matathia, ka luftuar për clirimin e Vlorës nga pushtuesit italian. Në atë luftë si dhe në evenimentet e mëvonshme, përkrah Mateo Matathisë kanë qenë edhe Nesim Levi e Jozef Kantozi.

Korçë, Cohen takim me specialistë të bujqësisë

Ambasadori izraelit në Tiranë, David Cohen, zhvilloi një vizitë në qytetin e Korçës, ku pati.

Qarrishta, fshati që hapi dyert për hebrenjte

Në të majtë të qytetit të Librazhdit, drejt verilindjes, nis një rrugë e porsa shtruar,.

Landsman: “Besa” shqiptare shpëtoi hebrenjtë

“Arsyeja kryesore që mundësoi shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri, ishte e ashtuquajtura “besa” – kodi shqiptar i nderit. Shumica u shpëtuan për shkak të kësaj. Me fjalë të tjera, njerëzit strehonin dhe fshihnin refugjatët – shumë shpesh ata ishin njerëz që nuk i njihnin, por ata e bënin këtë për shkak se njerëzit ishin në rrezik dhe për shkak se donin ta bënin”, tha në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, profesori i psikologjisë nga Izraeli – ligjërues edhe në Universitetin e Prishtinës, Rabin Moshe Landsman.