Benjy dhe Ellie Katz Neumann: Norman Gershman ishte një mik i madh i shqiptarëve

Dy amerikano-hebrenjtë Benjamin (Benjy) Neumann dhe bashkëshortja e tij, Ellie, flasin për “Izraeli Sot”: Norman u tregua i aftë të ndriçonte aktet heroike të pabesueshme të popullit shqiptar gjatë Holokausit

Amerikano-hebrenjtë Benjy dhe Ellie Katz Neumann: Faleminderit Shqipëri!

Ellie Katz Neumann dhe bashkëshorti i saj, Benjamin (Benjy) Neumann, djali i hebrejes Johanna Jutta Neumann, e cila gjeti strehim dhe shpëtoi gjatë Holakaustit në Luftën e Dytë Botërore, kryen një vizitë të ngjeshur pesëditore në Shqipëri.

Rabini i Shqipërisë: T’i sjellim shqiptarët dhe hebrenjtë më afër njëri-tjetrit

Rabini i Shqipërisë, Yisroel Finman, do të ketë këndin e tij në gazetën online Izraeli Sot.

Meta pret Neuman: Shpëtimi i hebrenjve në Shqipëri, shembull frymëzues mbarëbotëror

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Z.Ilir Meta, priti në selinë e Presidencës, Benjamin (Benjy) Neumann dhe bashkëshorten e tij, Ellie