Qymyri i birit të Judës

Enkel Demi (Tom Kuka) ka fituar çmimin e Bashkimit Europian për Letërsinë me romanin e tij, “Flama”.

Eliezer Ben‑Yehuda, babai i hebraishtes moderne

Gjuhëtari dhe gazetari hebre Eliezer Ben‑Yehuda, lindi si sot, 164 vjet më parë, më 7 janar 1858.

“Vals me Bashirin” shfaqet në Durrës

Mbrëmja e 6 shtatorit solli në Durrës një prej kolosëve të kinemasë dhe filmit autor në botë, regjisorin Ari Folman, fitues i Golden Globe dhe nominuar për “Oscar”.

“Strehë”, ekspozita e Arben Golemit – Familja e piktorit shpëtoi murgeshat izraelite gjatë Holokaustit

Ekspozita e Arben Golemit u hap në kuadër të Festivalit Kulturor Shqipëri – Izrael (12-21 shtator 2021)

12 studiues izraelitë midis 50 më të mirëve në botë në fushat e tyre

Rreth 333 studiues të Universitetit të Tel Avivit ishin ndër 2% të parët, duke përfshirë 155 në 1% më të lartë dhe 74 në 0.5% më të lartë.

Opera “Anne dhe Zef”, në skenë me historinë e Auschwitz dhe Kanunit

Ad de Bont shkroi libretin “Anne dhe Zef”, bazohet në ditarin e njohur me famë botërore të Anne Frankut

Emiri-Rotem, koncert miqësie në Izrael me rastin e Festave të Shqipërisë

Ne hollin qendror te Librarise Kombetare te Izraelit, ne Jeruzalem, u mbajt koncerti duo nga.

Djali izraelit 7-vjeçar gjen aksidentalisht skulpturën 3400-vjeçare

Një djalë izraelit, 7 vjeç ka gjetur aksidentalisht një figurinë 3400-vjeçare e një perëndeshe. Figurina u gjet.

Izraeli, tri here fitues i Eurovision Song Contest

Izraelisot.com – Festivali Europian i Këngës, i njohur si Eurovision Song Contest, këtë vit feston.

Muzika izraelite në Shqipëri, çmimi Andre Hajdu

Nga Etrit Adami  Bashkëpunimet kulturore në fushën e muzikës midis Izraelit dhe Shqipërisë po intensifikohen.